2011-02-05

World Nutella Day 2011 / Pasaulinė Nutella diena 2011


Happy World Nutella Day! Is there such a day? Yes, do not doubt about it! I got to know about it only today, but it is celebrated by food bloggers around the world since 2007. More about World Nutella Day here, here and here.
It was a coinsidence that I was baking Self-Frosting Nutella Cupcakes yesterday without any intentions to participate in World Nutella Day.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linksmos pasaulinės Nutella šokoladinio kremo dienos! Taip, net neabejokite, kad tokia diena yra. Nieko apie ją nežinojau iki šiandien, bet pasaulio maisto blogeriai ją švenčia nuo 2007 m. Daugiau apie Pasaulinę Nutella dieną galite pasiskaityti čia, čia ir čia.
Visiškas atsitiktinumas, kad vakas kepiau savaime susiglazūruojančius cupcakes su Nutella. Neketinau švęsti Pasaulinės Nutella dienos, juk nieko apie ją ir nežinojau.




Recipe from Playing House.
My notes: 
1. I have used only 2 eggs and 130 g of butter.
2. Vanilla I treated as vanilla sugar.
3. Silicon muffin baking cups suited perfectly. I did not even grease them.
4. I used extra quality wheat flour (405D).
5. Got 14 marvelous cupcakes.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Receptas adaptuotas iš Playing House.

Savaime susiglazūruojantys cupcakes su Nutella šokoladiniu kremu

130 g kambario temperatūros sviesto
180 ml cukraus
2 kiaušiniai
0,5 arb. š. vanilinio cukraus
420 ml miltų (405D malimo)
0,25 arb. š. druskos
2 arb. š. kepimo miltelių
12-14 arb .š. Nutella šokoladinio kremo




Orkaitę įkaitinkite iki 165 C temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įsukite kiaušinius. Aš ėmiau ne 3, o 2 kiaušinius, nes paprasčiausiai daugiau neturėjau. Suberkite vanilinį cukrų, druską ir miltus. Gerai išsukite. Paskirstykite tešlą į 12-14 formelių. Aš naudojau silikonines, kurių net nepatepiau sviestu. Ant viršaus dėkite po šaukštelį Nutella šokoladinio kremo ir su dantų krapštuku pasukite keletą apskritimų, kad paviršiaus tešla ir šokoladinis kremas susimaišytų. Kepkite 20 min. Atvėsinkite ir mėgaukitės cupcakes, kurių nereikia glazūruoti.


14 comments:

  1. Aciu! Net neínojau, kad siandien tokia diena. Tai dabar siunciu savo vyra i ICA, kad induka namo parnestu. Kaip gi kitaip?

    G.

    ReplyDelete
  2. Oj, nereikėjo man prieš miegą šio įrašo skaityti. Užsimaniau keksiukų :)

    ReplyDelete
  3. Chi chi, Viktorija, aš juos ir kepiau prieš miegą, nes labai užsinorėjau.

    ReplyDelete
  4. Juokiuosi sau tyliai, nes pas mane priešnaktiniai keksiukų kepimai irgi ne stebuklas - jau keliskart taip teko suktis iš padėties, kai labai labai kažko norisi greitai :)

    O šie šventiniai (!) keksiukai atrodo fantastiškai skaniai. Bet kai kalbam apie Nutellą, kitaip ir būti negali :))

    ReplyDelete
  5. nesuprantu, kaip aš daugiau nei pusė mėnuo neišbandau savo super duper naujos keksiukų formos... gal kad recepto pačio pačiausio neišsirenku... o gal gi šituos pabandyti? Nutellą pas mus namuos visi dievina... pasisekimas būtų garantuotas.

    ReplyDelete
  6. Asta, Tu man dabar skoloj tokį receptą, kuris atims nuo mano klubų plius penkis kilogramus, kuriuos pridės šitie iškepti keksiukai. Ačiū ir laukiu.

    ReplyDelete
  7. Hmmm, sunkią užduotį davei, Laukines :D

    ReplyDelete
  8. Asta, dar prie miekių būtų gerai kad miltus rašytum ir gramais, ba neturiu indo su kuriuo mililitrus matuoti :)

    ReplyDelete
  9. Klausimas iš gaminimo eigos - kiaušinius dedi kambario temperatūros ar iš šaldytuvo? Nežinau kodėl bet man nesusisuka ta sviesto-kiausiniu mase i vientisa (sakykim kaip majonezas) - lieka tokios duobeles. Bandziau ir kombainu ir kiausiniu temperaturas skirtingas - tas pats...

    ReplyDelete
  10. Kiaušinius tiesiai iš šaldytuvo. Sviesto ir kiaušinių masė ir man vientisa neišeina, bet viskas susistato į vietas, kai suberiami birūs produktai.
    O galutiniu rezultatu esi patenkinta?

    ReplyDelete
  11. Esme tokia, kad gal pameni tokius tarybinius didelius keksus su razinkom ir apibarstytus cukraus pudra? Tai va, man tie keksiukai skaniausi ir viena diena kaimyne man tokiu atnese. Iskaulinau recepta, kepiau jau 3 kartus, vieną is jų drauge kuri tortus kepa ir kitokius skanumynus, deja, rezultatas nepatiko - skonis kai tu senoviniu bet tekstura ne ta ir viskas. Galvojom kad netinka a) kaisiniai is saldytuvo, b) kombainas per daug izpureno sviesta, c) per daug gramu idejom kepimo milteliu. Tai sia savaite sviesta sukau rankom, kiausiniai deja buvo is saldytuvo, ir kepimo milteliu dejau maziau -rezultatas vistiek ne tas. Bet aplamai kiek kepdavau keksiukiu, sitie dingsta stebuklingai greit :DDD kaip kiti stovedavo ir galiausiai iskeliaudavo i juoda kibira.... o kadangi esu lengvai pamisus, tai dabar uzsiciklinau ant to kaip padaryt tuos tarybinius :DDDDDDDDD

    ReplyDelete
  12. Keksai jau atvėso!!! Verdam arbatą ir einam užsisaldint, kad saldūs sapnai "kankintų" :)))) (rezultatas man patiko, įtraukiu i feivoritus!) Aciū :)

    ReplyDelete