2011-02-09

Longing for the green spring / Ilgiuosi žalio pavasario

I long for spring. Need something very green. In this case very green pea soups suits perfectly.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jau noriu pavasario. Ech, reikia kažko labai žalio. Tokiu atveju labai tinka labai žalia labai žirninė sriuba.




Green Pea Sour / Žaliųjų žirnelių sriuba

200 g frozen green peas / 200 g šaldytų žalių žirnelių
2 shallots or halv onion / 2 šalotai arba pusė svogūno
2 tbsp butter / 2 valg. š. sviesto
50 ml whip cream  / 50 mlgrietinėlės
250 ml water / 250 ml vandens
salt & pepper / druska, pipirai




Cute shallots/onion and fry in butter in the pot you will be using to cook the soup. Add peas and water. Salt and pepper to taste. Cook under he lid for about 10 min. Blend the soup, add whip cream and put on heat again. Easy peasy, so green and tastes good.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Supjaustykite šalotus/svogūną ir pakepinkite su sviestu puode, kuriame virsite sriubą. Suberkite žirnius, užpilkite vandeniu, pagardinkite durska ir pipirais. Virkite uždengę dangčiu apie 10 min. Elektriniu trintuvu sutrinkite žirnius iki piurė konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir vėl užvirinkite. Paprasta kaip 2 x2, greita ir labai skanu.


7 comments:

  1. Nu negaliu gi neįkišti ir aš savo trigrašio :)
    man skaniausia žirnelių sriuba yra su mėtomis. Va šita:

    http://www.zaidimuaikstele.lt/2010/01/princese-ant-zirnio-arba-trinta.html

    bet žirnelius aš labai mėgstu, tai būtinai išbandysiu ir šitą variantą.

    ReplyDelete
  2. Egle, gaila, bet mėtų ant palangės nebeturiu. Naujų nebepirksiu, kai kraustymasis ant nosies. Australijoj būtinai išdandysiu.
    Aš nutylėjau faktą, kad savo sriubą šįkart keliais lašais triufelių aliejaus pagardinau :) Man gi reikia jį sunaudoti. Į Australiją jokio maisto negaliu vežtis. Vyksta totalus spintelių valymas ir nereali kūryba virtuvėj :)

    ReplyDelete
  3. Koks pažįstamas jausmas naikinti tai, ko negali vežtis :) Tau sudėtingiau, aš į UK ko nepasiėmiau, tą mylimukai sukrovė į mikriuką ir voila :) Ir du pirštai ant dugno tahini atkeliavo, ir keli grūdai prieskonių, juokės visi iš manęs labai :))

    O jūs ilgam ten?

    ReplyDelete
  4. Mes kokiems 3-4 metams. Visko sunaikinti tikrai nespėsim. Teks draugams ir kaimynams išdalinti likučius, bet ne kiekvienam įsiūlysi gi mango, aviečių ar datulių balzaminio acto, garstyčių grūdelių ar peletrūno. Pilna pintelė visokių tokių gėrių.

    ReplyDelete
  5. Ir aš lygiai taip pat ruošiu žirnių sriubą, iš šaldytų žirnelių. Tik naudoju vištienos buljoną vietoj vandens. Iš buljone virtų vištienos krūtinėlių ir sluoksnuotos tešlos, per 20 min. iškepu pyragėlius, kuriuos pateikiu šalia šio ryškiai žalio grožio.

    ReplyDelete
  6. Asta, siųsk čia visas tas datules ir balzaminius actus. mes mielai viską sunaikinsim :D

    Kada jūsų due date?

    ReplyDelete
  7. Egle, aš mielai galiu atvežti į Vilnių, nes greitu laiku važiuosiu :D

    ReplyDelete