2013-06-14

Pagaliau!

Pagaliau atsipūčiau po vasarinio Debesų numerio paleidimo!
Pagaliau aš vėl rašau į Villa Alps!
Pagaliau atostogos!
Pagaliau aš Lietuvoje ir numylėtame Vilniuje!
Pagaliau trečią kartą žurnalo Virtuvė ir Electrolux kviesta ir aš galėjau sudalyvauti Tarptautinės tinklaraštininkų dienos renginyje maisto tinklaraštininkam!
Pagaliau aš gyvai sutikau tuos smagius žmones, su kuriais bendravau vien elektroniniu būdu!

Seniai nebuvo taip gera ir taip skanu vienu metu!

Va kaip viskas atrodė ir kuo mes užsiėmėm:


Visi susitikimose Vilniaus dailės akademijos dizaino katedroje - maisto ir dizaino laboratorijoje. Ten maišėm, kepėm, virėm ir interpretavom šiuolaikišką lietuvišką virtuvę. Kas tradicinius patiekalus pateikinėjo novatoriškai, kas naujus originalius derinius gamino. Iš anksto reikėjo atsiųsti pasiūlymus užkandžiui, pagrindiniam patiekalui ir desertui, iš kurių buvo išrinkti šeši, kurie ir buvo gaminami laboratorijoje.


Mūsų buvo nei daug, nei mažai, bet vos tilpome aplink stalą. Visi suskirstyti į šešias komandas, draugiškai ir nesivaržant dėl jokių titulų gaminusias šešis patiekalus. Kiekviena komanda turėjo po dizaino katedros studentę, kuri padėjo viską pateikti gražiai vizualiai.
O vat man netikėtai teko garbė būti net dvejose komandose, o dar tiksliau, joms vadovauti, nes buvo atrinkti du mano pasiūlyti receptai.


Visos tinklaraštininkės + 1 tinklaraštininkas pyškino fotoaparatais, tad artimiausiom dienom internete bus galima pamatyti daug smagių nuotraukų kitų akimis ir pasiskaityti daugiau įspūdžių kitų lūpomis.


Pirmas užkandis - morkų suktinukai. Receptas: Voras tinkle


 

Antras užkandis - raudona mišrainė kitaip. Receptas: mano! 



Trečias užkandis -  atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba. Receptas: Little World


Lakstant tarp dviejų komandų ir visiems bandant pasidalinti viena orkaite ir trimis kepimo skardomis, neturėjau laiko padoriai fotografuoti, tad pagrindiniai patiekalai liko nelabai gerai įamžinti.
Antrame plane - kiaulienos nugarinė, bulvių košė su aguonomis ir karamelizuotomis šakninėmis daržovėmis. Receptas: Receptų medis.
Trečiame plane - varškės kukuliai su vištiena. Receptas: Surfing the World Cuisine


 Ir pabaigai šakočio, varškės kremo su medumi ir melisomis bei šeivamedžių sirupe marinuotų braškių desertas. Receptas: mano!


Viską labai skaniai suvalgėm, šauniai pasibuvom ir kitame renginyje tikimės turėti progų ne tik gaminti, bet ir daugiau pabendrauti tarpusavyje.

Rceptais pasidalinsiu artimiausiom dienom.

7 comments:

  1. kiek jusu daug ir kokie visi grazus!!

    ReplyDelete
  2. Ojetau, aš net namo grîžt nespėjau, o Villa Alps jau ir įrašą apie renginį turi :) Buvo smagu susipažinti ir kartu virtuvėje pasistumdyti :D

    ReplyDelete
  3. Vita, bepigu kai tik kitoj Neries pusėj namai :)

    Rennie, gailėtis nereikia, bet kitų metų kalendoriuje pasidėk kryžiuką :)

    ReplyDelete
  4. Kryžiukai ne visad padeda ;),kai susidubliuoja du svarbūs renginiai, o vienas jų dukros gimtadienis :) Šiemet tinklaraštininkų dieną švęsiu apsupta mažų mergaičių, kurios pirmą kartą sugūžės pas mus į vasarnamį Druskininkuose:)

    ReplyDelete
  5. Asta, gražios nuotraukos! Malonu buvo susipažinti ir kartu gaminti desertą :) Tikrai darysiu su savo daržo braškėmis ;)

    ReplyDelete