What Katie ate yra vienas žinomesnių pasaulio maisto tinklaraščių. Nesunku atspėti, kad jį rašo Katie, kuri yra tikra barbė-devyndarbė. Būčiau be proto laiminga būdama jos asistentė, bet gi imkt taip ir nutik, kad skelbimą, kad ji ieško asistento, pastebėjau per vėlai. Vadinas, nelemta, o ir šiaip tuo metu kita puiki proga pasitaikė, tai kaip sakant, liūdėti nėra ko.
Neseniai Katie išleido savo kulnarinę knygą ir ji jau ant mano lentynos. Varčiau, varčiau, varčiau ir nors visuose puslapiuose akims buvo gražu pažiūrėti, bet skrandis susigundė tik dviem receptais. Dabar pasidalinsiu vienu receptu, kuris yra ir Katie tinklapyje, ir knygoje bei yra laaaabai išgirtas jos draugių, o antrojo teks palaukti iki gruodžio mėnesio.
Neseniai Katie išleido savo kulnarinę knygą ir ji jau ant mano lentynos. Varčiau, varčiau, varčiau ir nors visuose puslapiuose akims buvo gražu pažiūrėti, bet skrandis susigundė tik dviem receptais. Dabar pasidalinsiu vienu receptu, kuris yra ir Katie tinklapyje, ir knygoje bei yra laaaabai išgirtas jos draugių, o antrojo teks palaukti iki gruodžio mėnesio.
Migdolų miltų pyragėliai
Adaptuota iš Katie Quinn Davis. What Katie Ate. Recipes and other bits & bobs
Nors šie pyragėliai išvaizda primena keksiukus, bet jie yra vadinami friands. Lietuviško vertimo nežinau, bet tai ovalo formos pyragėliai, kurie yra keksiuko dydžio. Jų sudėtyje kvietiniai miltai yra keičiami migdolų miltais ir naudojamas ne visas kiaušinis, o tik baltymas. Jie labai populiarūs Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.
Ovalių formelių neturiu, bet eilinės keksiukų formelės šiems pyragėliams tikrai nepakenkia.
Katie pyragėlius kepa su šviežiomis avietėmis. Avietes pakeičiau šviežiomis mėlynėmis, tačiau pyragėliams tiktų ir kitokios šviežios ar šaldytos uogos. Katie siūlo avietes keisti smulkintais persikais, kriaušėmis, slyvomis arba vyšniomis.
Jau anksčiau esu rašiusi, kad mėlynės Australijoje miškuose neauga. Jos kultyvuojamos, tad aš visgi būčiau linkusi jas vadinti šilauogėmis, o ne mėlynėmis, nors ant pakelio ir parašyta blueberries :)
Katie pyragėlius kepa su šviežiomis avietėmis. Avietes pakeičiau šviežiomis mėlynėmis, tačiau pyragėliams tiktų ir kitokios šviežios ar šaldytos uogos. Katie siūlo avietes keisti smulkintais persikais, kriaušėmis, slyvomis arba vyšniomis.
Jau anksčiau esu rašiusi, kad mėlynės Australijoje miškuose neauga. Jos kultyvuojamos, tad aš visgi būčiau linkusi jas vadinti šilauogėmis, o ne mėlynėmis, nors ant pakelio ir parašyta blueberries :)
10 kiaušinio baltymų
300 g sviesto
175 g migdolų miltų
370 g cukraus pudros, plius apibarstymui
100 g kvietinių miltų
250 g šviežių mėlynių (šilauogių)
Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Riebalais patepkite keksiukų formeles. Turėtų išeiti apie 18 keksiukų.
Ištirpinkite sviestą ir jį šiek tiek atvėsinkite.
Lengvai paplakite kiaušinio baltymus, išplakti iki baltų putų nereikia.
Sumaišykite baltymus, sviestą, migdolų ir kvietinius miltus bei cukraus pudrą. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 25-30 minučių arba kol tešla nebelips prie tikrinimo pagaliuko.
Lengvai paplakite kiaušinio baltymus, išplakti iki baltų putų nereikia.
Sumaišykite baltymus, sviestą, migdolų ir kvietinius miltus bei cukraus pudrą. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 25-30 minučių arba kol tešla nebelips prie tikrinimo pagaliuko.
Pyragėlius apibarstykite cukraus pudra ir valgykite šiltus.
Paprastai pagaminami nepaprastai gardūs pyragėliai tikrai jums patiks. Pabandykite!
Tik du receptai :) Kodėl taip :) ? Man tai sunkiau- tai to nenaudoju, tai ano, tai dar kitko.. tada būna adaptavimo smegenų dalis įsijungia ir sunku rankiotis :D
ReplyDeleteTikiu knyga graži, o ir lietuvė asistentė būtų buvę PROUD OF :)
Bet jau lekstes grozis... Gaila, kad mano kaime tokiu nerandu.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteKadangi nuo šiandien ir vėl turiu ledų gaminimo mašiną, tai jau trys receptai :)
ReplyDeleteReikės dar kartą man Katie knygą perversti, nes įtariu, kad nelabai nuotaikoj buvau, kai varčiau. Man irgi reik šiek tiek viską adaptuoti vaikams, tad vien dėl to atkrenta daug receptų su aštriais prieskoniais, chorizo dešra ir pan. Tada dar prisideda vyro išrankumai, laiko trūkumas gaminti ilgus ir sudėtingus receptus, specifiniai sezoniniai produktai ir štai turime ne tiek daug iš ko pasirinkti šiuo metu :)
Po kurio laiko pavartysiu vėl ir tikiu, kad rasiu daugiau receptų :)
Jolita, ilgai ir aš ieškojau kažko panašaus už įkandamą kainą, bet dabar labai smagu turėti kelis tokius grožius :)
ReplyDeleteIr aš šią knygą užsakiau, nesusilaikiau, bet dar negavau, toli iki Lietuvos keliauti :)
ReplyDeleteViktorija, kai gausi, tai prisipazink, kiek tau receptu is karto krito i aki :-)
ReplyDeleteGavau knygą ir supratau, kad valgau akimis. Nes net patys paprasčiausi receptai krito į akį ir užsinorėjau juos pasigaminti pasižiūrėjusi į jos nuotraukas :)
ReplyDeleteKepiau du sykius, tikrai skanus, tik va galvoju kur galeciau panaudoti tuos likusius 10 tryniu, gal yra ideju?
ReplyDeleteSu tryniais galite gaminti creme brulee, ledus, kreminio sūrio pyragus, ryžių pudingą.
ReplyDeleteArba šį pyragą http://villa-alps.blogspot.com.au/2012/12/kaledinis-receptas.html.
Tačiau visur tik po kelis trynius susinaudotų.
Jei visus vienu įpu, tai tik šakotį sugalvoju :) Ir tuo pa2iu prisiminiau, jog šakočio-sluoksniuočios kepamo orkaitėje receptu Facebook'e esu žadėjusi pasidalinti.
dekui uz idejas apie tryniu panaudojima, dabar labai sudomino tas sakotis - sluoksniuotis :) labai lauksiu to receptuko, feisbooke turiu su jumis rysi... taip, kad lauksiu :)
ReplyDelete