2010-12-07

Super easy, super tasty! / Labai lengva, labai skanu!

I would like to buy some time. Just a little bit. Not much at all. No, nobody is selling time. Therefore I have to postpone ginger cookies cheesecake baking and make something quick today. Luckily I had a wonderful recipe waiting for the right moment.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Norėčiau nusipirkti laiko. Tik truputį. Visai nedaug. Ne, niekas nepardavinėja laiko. O gaila. Tad planus kepti imbierinių sausainių sūrpyragį turiu atidėti ir pagaminti kažką greitai greitai. Gerai, kad turėjau nusižiūrėjusi receptą ir laukiau tinkamo momento.



Bitterly sweet butter pastries with apples and kimquats / Karčiai saldūs trapūs pyragėliai su obuoliais ir kinkanais
Adopted from Mat Magasinet, Christmas 2010 issue / Adaptuota iš Mat Magasinet kalėdinio 2010 m. numerio

5 frozen butter or puff pastry sheets / 5 šaldyti sviestinės arba trapios tešlos lapeliai
1 tbsp sour cream / 1 valg. š. grietinės
100 g marzipan / 100 g marcipaninės masės
1 tbsp sugar / 1 valg. š. cukraus
2 sour apples / 2 rūgštūs obuoliai
7-8 kimquats / 7-8 kinkanai



Defrost pastry sheets for 20 min. Put them on the waxed paper. Mix together sour cream, marzipan and sugar. Spread this mixture on pastry sheets. Cut apples in circle slices and pit them. Put 2 apple slices on a sheet. Cut kimquats in circle slices and put on the apple slices. Bake at 225 C temperature for about 15 min.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tešlos lapelius palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Sumaišykite grietinę, marcipaninę masę ir cukrų. Aptepkite šia mase tešlos lapelius. Obuolius supjaustykite apskritomis riekelėmis, išimkite sėklalizdžius. Ant tešlos lapelių dėkite po 2 obuolių riekeles. Taip pat supjaustykite ir kinkanus ir uždėkite juos ant obuolių. Kepkite 225 C temperatūroje apie 15 min.


5 comments:

  1. O mane silkių sūrumas jau žudo, tai nelieka nieko kito kaip tik apsisaldinti :)

    ReplyDelete
  2. Jei rasi kas laiką parduoda - leisk ir man sužinot ;)

    ReplyDelete
  3. Man irgi reikia laiko... Be proto! Nors po porą valandų į parą papildomai, ačiū.
    Ir dar man reikia šitų pyragėlių. Labai norėčiau paragaut, nes kinkanų dar neteko asmeniškai sutikti :))

    ReplyDelete
  4. Man kinkanai visada primena Izraelį, kur pas draugų tėvus sode juos rinkom, valgėm ir dar namo parsivežėm porą kilogramų. O čia kainos tokios neblogos prekybos centruose ir skonis visai ne tas. Na bet kai nėra naminių, tai ir su pirktiniais šitie pyragėliai labai skanūs :)

    ReplyDelete