2010-12-14

The Pickled Herring Christmas Countdown - 11 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 11

Cought cold? Having a runny nose during cold winter days? Get rid of running nose with this pickled herring. Horseradish makes mirakles.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peršalote? Šaltomis žiemos dienomis vaikštote su bėgančia nosimi? Ši silkutė padės atsikratyti slogos. Krienas daro stebuklus.




Bacon and horseradish pickled herring / Silkė su šonine ir krienais

3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
140 g bacon / 140 g šoninės
100 ml sour cream / 100 ml grietinės
2 tbsp mayonnaise / 2 valg. š. majonezo
2 tbsp grated horseradish / 2 valg. š. tarkuoto krieno
1 tsp honey / 1 arb. š. medaus
pinch of black pepper / žiupsnis juodųjų pipirų




Cut bacon in very small cubes and fry untill crispy. Put on paper towels to dry. Cut herring into 1 cm wide slices. Mix together sour cream, mayonnaise, horseradish and honey. Pepper to taste. Add herring slices and crispy bacon. Save some bacon for garnishing. Refrigerate for 24 hours for the best taste. Sprinkle some bacon crisps when serving. Can be kept in fridge for about 1 week.
You will feel how your runny nose gets better already while grating horseradish. Take care!

Recipe comes from Salt&Sill restaurant. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kad jie taptų traškūs. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai. Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Sumaišykite grietinę, majonezą, krienus ir medų. Pagardinkite pipirais. Sudėkite silkės gabaliukus ir šoninę. Pasilikite šiek tiek šoninės dekoravimui. Laikykite šaldytuve 1 parą, kad išryškėtų skoniai. Patiekdami apibarstykite pasilikta šonine. Šią silkę šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Jūsų sloga pradės gerėti vos tik pradėjus tarkuoti krieną. Nesirkite!

Receptas iš Salt&Sill (Druska&SIlkė) restorano.

2 comments:

  1. Privalau pasakyti, kad šie "silkiniai" postai yra geriausia, ką galima rasti prieškalėdinių receptų lavinoje. Visi receptai super, ypatingai tandoori ir kario/obuolių (highly reccomended :))Būtiniausiai bandysiu ir kitus. Labai labai ačiū už gaivų skandinaviško įkvėpimo srautą ;) Šilčiausi linkėjimai ir, be abejo, kuo puikiausių ir skaniausių artėjančių švenčių!!!

    ReplyDelete
  2. Su kiekvienu pagyrimu man smagiau ir smagiau darosi Silkių kalendorių rašyti :) Ačiū, kad skaitote ir gaminate pagal mano surašytus receptus! Gražių ir prasmingų artėjančių švenčių ir jums!

    ReplyDelete