2010-06-26

Mini lobster tails sandwich cakes / Maži vėžių uodegėlių sumuštinių torčiukai

Smörgåstårta or sandwich cake is a very popular parties and buffet food in Sweden. It is usually a big several layers sandwich decorated as a cake.
As we were not many celebrating midsummer at our home, so I made mini sandwich cakes for each participating person. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smörgåstårta arba sumuštinių tortas yra labai populiarus vakarėlių ar švediško stalo patiekalas Švedijoje. Paprastai tai didelis kelių sluoksnių sumuštinis išpuoštas taip, kad labiau panašus į tortą nei sumuštinį.


Mini lobster tails sandwich cakes //  Maži vėžių uodegėlių sumuštinių torčiukai

Recipe is adopted from food magazine Allt om Mat (All about Food).

For 2 mini cakes you will need:

6 slices toast bread (both white and full corn goes well)
80 g quark
1 tbsp mayonnaise
100 ml sour cream
100 ml grated matured cheese (take your favorite taste)
0,5 tsp fennel powder
60 g chopped lobster tails (shrimps suits well as well)
1 tbsp chopped fresh dill
0,5 tbsp shellfish stock
1 tsp honey
some baby spinach for decoration
some dill for decoration
some cucumber for decoration
some lobster tails (or shrimps) for decoration
salt and pepper 

-------------------------------------------------------------
Receptas adaptuotas iš maisto žurnalo Allt om Mat (Viskas apie maistą)
2 torčiukams reikės:

6 riekelės keturkampės duonos skrudinimui (tinks tiek balta, tiek pilnagrūdė)
80 g varškės kremo (Švelnioji varškė arba Philadelphia sūris)
1 valg. š. majonezo
100 ml grietinės
100 ml tarkuoto ilgo brandinimo fermentinio sūrio (iš lietuviškų siūlyčiau Rokiškio Gojų ir panašius sūrius)
0,5 arb. š. pankolio miltelių
60 g smulkintų vėžio uodegėlių (kuo puikiausiai tiks ir krevetės)
1 valg. š. smulkintų šviežių krapų
0,5 valg. š. kiukutinių vėžiagyvių sultinio koncentrato (galima pakeisti žuvų sultinio koncentratu)
1 arb. š. medaus
šiek tiek mažųjų špinatų lapų dekoravimui
šiek tiek šviežių krapų dekoravimui
šiek tiek agurko dekoravimui
šiek tiek vėžių uodegėlių dekoravimui (galima pakeisti krevetėmis)
druska ir pipirai



You can make mini sandwich cakes of whatever shape you like. For squares just cut off the crust. All other shapes can be done with the help of glass or cookie cutters. I have chosen to make round ones.
Mix together half of the quark with mayonnaise, fennel powder, lobster tails, dill and shellfish stock. Add some salt and pepper to taste. Spread the mixture on the bread to form two three-layer sandwiches.
Mix together the rest of quark, sour cream, honey and cheese. Add salt and pepper to taste.  Spread this mixture on top and around the sandwich.
Decorate with baby spinach all around the sandwich. Arrange lobster tails, dill, cucumber on top. Some lemon slice would perfectly fit as a top decoration as well.
Refrigerate for at least 30 min before eating.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mini torčiukus galite gaminti kokios tik norit formos. Kvadratėliams tereikės tik apipjaustyti duonos riekeles. Kitoms formoms pasitelkite į pagalbą stiklinę ar sausainių formeles. Aš pasirinkau gaminti apvalius torčiukus.
Sumaišykite pusę varškės kremo su majonezu, pankolio milteliais, vėžių uodegėlėmis, krapais ir sultinio koncentratu. Paskaninkite druska ir pipirais. Aptepkite duoną, kad gautumėte du trijų sluoksnių sumuštinius.
Sumaišykite likusį varškės kremą su grietine, medumi ir sūriu. Paskaninkite druska ir pipirais. Aptepkite sumuštinių viršų ir šonus.
Papuoškite šonus mažųjų špinatų lapeliais. Ant viršaus sukomponuokite vėžių uodegėles, krapus ir agurką. Kuo puikiausiai dekoravimui tiktų ir riekelė citrinos.
Palaikykite šaldytuve ne mažiau 30 min prieš patiekdami ant stalo.

3 comments:

  1. Šitas blog'as - nuostabus sekmadienio ryto atradimas. Domiuosi skandinavų virtuve (ypač danų ir švedų), tad skaitau dabar išsižiojus ir gurgiančiu skrandžiu.

    Tačiau pirma užsiprenumeruoju, o tada - pusryčių :) Be galo, džiaugiuosi, kad radau :))

    ReplyDelete
  2. Ačiū, Egle, už gražius žodžius!

    ReplyDelete
  3. tai, kad nelabai yra už ką man dėkot. Tikrai džiaugiuos tokiu atradimu :)

    ReplyDelete