On our travel from Sydney to Orange, we’ve passed an area of apple orchids, crossed Blue Mountains and ended up in the meadows full of bulls. This inspired me for a beef meatloaf with autumn tough of apples. The idea of using couscous instead of breadcrumbs in the meatloaf comes from Donna Hay magazine, June/July issue 2010.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mūsų kelionės iš Sidney į Orange miestelį, pravažiavome obuolių sodų regioną, kirtome Blue Mountains (Mėlynuosius kalnus) ir atsidūrėme pievose pilnose jaučių. Kelionė įkvėpė mane pagaminti rudenišką netikrą jautienos zuikį su obuoliais. Idėją vietoj duonos trupinių naudoti kuskusą pasiskolinau iš Donna Hay žurnalo, birželis/liepa 2010 numerio.
Beef meatloaf with couscous, apples and mustard / Netikras jautienos zuikis
su kuskusu, obuoliais ir garstyčiomis
su kuskusu, obuoliais ir garstyčiomis
50 ml couscous / 50 ml kuskuso
500 g beef mince / 500 g maltos jautienos
1 egg / 1 kiaušinis
1 onion / 1 svogūnas
2-3 tbs apple sauce / 2-3 valg. š. nesaldžios obuolių tyrės
1 tbs spicy whole grain mustard / 1 valg. š. aštrių rupių garstyčių
salt&pepper / druska ir pipirai
1 apple, diced / 1 obuolys, susmulkintas
1 apple, sliced / 1 obuolys, pjaustytas plonais ritinėliais
Prepare couscous according to package directions and leave to cool. Preheat oven up to 180˚ C temperature. In a bowl, mix beef mince, couscous, egg, finely chopped onion, apple sauce, diced apple, mustard, salt and pepper. Put mince mixture into an oven safe dish and top with thinly sliced apple. Roast for 45-50 min. Suits well with cooked or roasted potatoes and a dash of mustard of your favourite taste.
Reminding of some older Villa Alps autumn recipes with beef and apples:
Meatballs with apples and mustard (why not give it a try with beef mince instead?)
Student apple pie
Cinnamon rolls with apple taste
Student apple pie
Cinnamon rolls with apple taste
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuskusą paruoškite pagal pakuotės nurodymus ir palikite atvėsti. Orkaitę įkaitinkite iki 180˚ C temperatūros. Dubenyje sumaišykite jautienos faršą, kuskusą, kiaušinį, smulkintą svogūną, obuolių tyrę, smulkintą obuolį, garstyčias, druską ir pipirus. Faršo masę sudėkite į kepimo indą ir viršuje išdėliokite pjaustytą obuolį. Kepkite 45-50 minutes. Valgykite su virtomis arba orkaitėje keptomis bulvėmis ir mėgiamo skonio garstyčiomis.
Keleta kitų Villa Alps receptų su jautiena ir obuoliais:
Mėsos kukuliai su obuoliais ir garstyčiomis (kodėl gi neišbandžius jų iš jautienos faršo?)
Koks fainas receptelis... ir kaip keista matyti pageltusius lapus...
ReplyDeletePirma mintis, koks ruduo, juk pavasaris! Tik paskui supratau, kad iš Australijos rašai :D
ReplyDeleteĮdomi mintis - kuskusas vietoj duonos, ar jautėsi skirtumas? Ar skanu? :)
Nekeista atvykti į rudenį? Pavasario turbūt šiemet dar neturėjai? :) Ot pasaulis koks.
ReplyDeleteRuduo čia. Ir toks nelabai šiltas nors ir saulėtas. O dar žiema laukia. Labai keista du rudenius ir dvi žiemas be pavasario ir vasaros išgyventi. Geriau jau būtų atvirkščiai :)
ReplyDeleteŠiaip man pačiai keista rašyti sezoninius receptus, žinant, kad skaitytojai visai kitu sezonu džiaugiasi.
Viktorija, kuskusas suteikė didesnį purumą nei duona. Obuolių tyrė ir obuoliai pridėjo saldumo, o garstyčios aštrumo, kurie kartu labai gerai derinasi.