All the meals I prepare recetly have one aim - to finish all or most of the food we have in freezer, fridge and cupboards before our family moves from Sweden to Australia. It was time for puff pastry and brown sugar to be used up.
This time I used blood oranges and apples, but in reality you can take any other sort of oranges, even grapefruits, pears, peaches, apricots or other favorite fruits. Brown sugar can be replaced by any sort of sugar and you can take more than I do to have a more sweeter version. Cream cheese can be replaced by ricotta, mascarpone or cottage cheese. I have done with all of them and each time I just take what I have in my fridge.
Slightly different version of such pastries I have posted earlier.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paskutiniu metu gaminu tik su vienu tikslu - pabaigti visus ar bent jau didžiąją dalį produktų, turimų šaldiklyje, šaldytuve ir spintelėse, nes mūsų šeima palieka Švedijos tamsą ir šaltį ir iškeliauja gyventi į Australiją. Atėjo laikas suvartoti šaldytos sluoksniuotos tešlos atsargas ir rudojo cukraus likutį.
Nors šįkart naudojau raudonuosius aplesinus ir obuolius, tačiau tinka bet kokios rūšies apelsinai, netgi greipfrutai, kriaušės, persikai, abrikosai ar dar kitokie jūsų mėgstamiausi ar turimi vaisiai.Rudąjį cukrų galima pakeisti bet kokiu kitokiu cukrumi. Vietoj kreminio sūrio galima naudoti rikotos, maskarponės sūrius ir net grūdėtąją ar švelniąją varškę. Esu kepusi su visais šiais variantais. Paprasčiausiai imu, tai ką tuo metu turiu šaldytuve.
Šiek tiek kitokią pyragėlių versiją bloge aprašiau praėjusių metų gale.
Slightly different version of such pastries I have posted earlier.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paskutiniu metu gaminu tik su vienu tikslu - pabaigti visus ar bent jau didžiąją dalį produktų, turimų šaldiklyje, šaldytuve ir spintelėse, nes mūsų šeima palieka Švedijos tamsą ir šaltį ir iškeliauja gyventi į Australiją. Atėjo laikas suvartoti šaldytos sluoksniuotos tešlos atsargas ir rudojo cukraus likutį.
Nors šįkart naudojau raudonuosius aplesinus ir obuolius, tačiau tinka bet kokios rūšies apelsinai, netgi greipfrutai, kriaušės, persikai, abrikosai ar dar kitokie jūsų mėgstamiausi ar turimi vaisiai.Rudąjį cukrų galima pakeisti bet kokiu kitokiu cukrumi. Vietoj kreminio sūrio galima naudoti rikotos, maskarponės sūrius ir net grūdėtąją ar švelniąją varškę. Esu kepusi su visais šiais variantais. Paprasčiausiai imu, tai ką tuo metu turiu šaldytuve.
Šiek tiek kitokią pyragėlių versiją bloge aprašiau praėjusių metų gale.
Blood orange and apple pastries / Raudonųjų apelsinų ir obuolių pyragėliai
1 package frozen puff pastry sheets / 1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos tešlos lapeliai
100 g cream cheese / 100 g kreminio sūrio
1 egg / 1 kiaušinis
2 tbsp brown sugar / 2 valg. š. rudojo cukraus
4 blood oranges / 4 raudonieji apelsinai
2 apples / 2 obuoliai
some sugar and cinnamon to sprinkle / šiek tiek cukraus ir cinamono apibarstymui
Preheat your oven up to 225 C temperature. Mix cream cheese, egg and sugar. Spread this mixture on puff pastry sheets. Wash fruits carefully and slice them thin. It is up to you if you leave the peel or not. Place fruit slices on top of puff pastry and sprinkle with sugar and cinnamon. Bake in lower part of the oven for approximately 20 min. Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkaitę įkaitinkite iki 225 C temperatūros. SUmaišykite kreminį sūrį, kiaušinį ir cukrų. Šiuo mišiniu aptepkite tešlos lapelius. Gerai nuplaukite vaisius ir supjaustykite juos plonomis riekelėmis. Jums patiems spręsti ar norite nulupti vaisius ar ne. Vaisių riekeles išdeliokite ant tešlos lapelių. Apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 20 min. Skanaus!
Atrodo labai skaniai.
ReplyDeleteReiktu man kada pabandyt, nelabai moku su sita tesla, o gi nera sudetinga, ar ne?
Visiškai nesudėtinga, Egle, kai perki šaldytą. Pačiai pasigaminti reik pastangų ir žinoti technologiją :) Pati nesu bandžiusi, bet kai rodo, kaip gaminti, tai neatrodo labai sudėtinga
ReplyDeleteKartais kai reikia naudoti tik tai kas yra sukuriam kažką labai gero :)
ReplyDelete