2011-11-02

Bet niekada man pankolių nebus per daug


Šiandien aš labai nerimtai nusiteikusi, tad įrašas irgi toks nelabai mano stiliaus, kažkokie pliurpalai, bet gal perskaitysite.
Pastaruoju metu vis daugiau parduotuvių tinklų įsigyja savo kulinarinį veidą. Kai nutolau nuo Lietuvos, IKI jau turėjo Liną Samėną. Dabar gal jau ir daugiau veidų yra. Nežinau. Švedijoje stebėjau tokias pačias tendencijas. Tas pats ir Australijoje. Čia bent keturis tokius veidus žinau. Šiandien su vienu tokiu veidu supažindinsiu ir jus.
Curtis Stone - jaunas, liaunas ir gražus, tikras australas šviesiais plaukais ir žydrom akim. Jis man labiau nerūpestingą banglentininką primena, nei kad virtuvės šefą. Būčiau neženota, tai dar imčiau ir įsimylėčiau. Labai jau jis panašus į paugliškoj vaizduotėje susikurtą idealų vyrą. Bet ne apie meilę Curtis Stone, o apie meilę pankoliams labiau noriu parašyti. Percituojant Fojė dainos žodžius, bet niekada man pankolių nebus per daug :D
Taigi kai inirtingai dariau organizacinę tvarką ir kūriau penkmečio planą visoje savo kulinarinėje literatūroje, kuri susikaupė nuo atvykimo į Australiją pradžios, tai MasterChef Magazine užtikau gražuolio Curtis Stone nuostabųjį patiekalą su pankoliu. Kad Curtis Stone gražus, tai jau žinote, bet kuo gi tas patiekalas toks nuostabus? Jūs dar neragavot, tai ir nežinot, o man gėda pelėda, bet suvalgiau net dvi porcijas kaip skanu buvo. Vieną - dėl to, kad pankoliai labai skanu, antrą - nes tuos pankolius Curtis Stone pagamino :D Juokauju, žinoma.




Kuskusas su keptu pankoliu, fetos sūriu ir balzaminiu padažu
 
2 didelės pankolio galvos
12 šalotų
4 šakelės čiobrelių
125 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vištienos arba daržovių sultinio
250 ml perlinio (Izraelio) kuskuso
125 ml balzaminio acto
1 skiltelė česnako
1 citrina
80 ml smulkintų plokščialapių petražolių
80 g kedro riešutų
100 g fetos sūrio
orkaitėje kepti pomidoriukai


Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros (funkcija su vėjeliu). Pankolio galvas supjaustykite nuo viršaus į apačią 1 cm pločio riekelėmis. Šalotus nulupkite ir padalinkite išilgai per pusę. Sudėkite pankolius, šalotus, čiobrelius į kepimo indą, apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 25 minutes arba kol daržovės apskrus ir taps minkštos.
Tuo metu užvirinkite sultinį ir vieną šaukštą aliejaus. Suberkite kuskusą, uždenkite puodą dangčiu ir virkite pagal pakelio nurodymus. Jei neturite perlinio (Izraelio) kuskuso, tai naudokite paprastą ir vadovaukitės pakuotės nurodymais, kaip jį paruošti.




Likusį aliejų sumaišykite su trintu česnaku, citrinos žievele bei sultimis. Be riebalų keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Aliejų su citrina, petražoles ir riešutus pilkite ant kuskuso. Gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Balzaminį actą virinkite ant mažos ugnies, kol jis pradės tirštėti.
Iškepusias daržoves dėkite ant kuskuso, apšlakstykite balzaminiu padažu.




Berašydama, supratau, kad fetos sūrio aš taip ir nepanaudojau. Braukiam, nors esu įsitikinusi, kad nebūtų ta feta pamaišiusi :) Užtat labai skaniai kuskusą ir pankolius suvalgiau su orkaitėje keptais pomidoriukais.

Ir kad niekada pankolių nebūtų per daug, tai dar primenu ankstesnius receptus su pankoliu visomis jo formomis.

9 comments:

  1. Oi, ir man labai reikėtų padaryti tvarką kulinarinėje literatūroje... Šaunuolė :)

    ReplyDelete
  2. Curtis rules ;) Man patiko, o šias salotas būtinai išbandysiu :) gal net šiandien :)

    ReplyDelete
  3. Neseniai mes tą kuskusą išbandėm per Linas Matkasse. Niam niam!

    ReplyDelete
  4. Viktorija, nebuvo įkvėpimo gaminti ir tuo dalintis kokią savaitę, tai vat tvarką pasidariau užtat.
    Mindaugai, kai išbandysi, tai būtinai pranešk, ar patiko.
    DaMy, man perlinis kuskusas irgi skanesnis už papratą smulkų. Be to, vyras mano smulkaus iš viso nemėgsta, tai mes jo ir nebeperkam net.

    ReplyDelete
  5. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    ReplyDelete
  6. Curtis, sakai :) Aš blondinų etapą perėjau paauglystėj :))

    O aš kokį kuskusą neseniai valgiau! Indišką. Dar dabar jaučiu skonį, pirmą sykį man taip, niekad nesu skanaus ragavus.
    O pankolius irgi mėgstu. Net ir žalius triaukšti :)

    ReplyDelete
  7. Kur Jūs perkate perlinį kuskusą? Lietuvos parduotuvėse neteko matyti

    ReplyDelete
  8. Atsiprašau, bet Lietuvoje jau kuris laikas nesu buvusi, tad, deja, nepatarsiu, kur jo galima nusipirkti. Aš kol galiu, tol džiaugiuos jais Australijoje.

    ReplyDelete