2010-12-09

The Pickled Herring Christmas Countdown - 16 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 16

When I got an idea of The Pickled Herring Christmas Countdown, I made a list of recipes I want to share. Today's recipe I found on internet when the countdown already had started and understood that it just must be included. One classical recipe out, one oddest ever taste combination in.
Actualy it took me a while to gather courage to try this pickled herring. The title sounds odd, but taste is good. Can think of making it a few time more.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kai man kilo mintis dėl Silkių silkučių Kalėdų belaukiant, susidariau receptų, kuriais norėčiau pasidalinti, sąrašą. Šiandienos receptą atradau jau įsibėgėjus projektėliui, bet supratau, kad ši silkė turi patekti į manąjį silkių advento kalendorių. Taigi vienas klasikinis receptas lauk iš sąrašo, vienas keisčiausių skonių derinių  - į sąrašą.
Prireikė laiko sukaupti drąsa ir paragauti. Pavadinimas - nuteikiantis keistai, bet skonis - geras. Neatmetu galimybės gaminti dar kartą.




Icelandic banana herring / Islandiška bananinė silkė

2 herring fillets / 2 silkių filė
1 banana / 1 bananas
0,5 tsp paprika powder / 0,5 arb. š. paprikos miltelių
0,5 tsp mustard / 0,5 arb .š. garstyčių
50 ml whip cream / 50 ml  riebios grietinėlės
1 tbsp mayonnaise / 1 valg. š. majonezo




Cut herring fillets into 1-2 cm wide slices. Mouse banana with a fork. Mix together mayonnaise, mustard and paprika powder. Add banana mouse and herring slices. Whip cream firmly and mix into herring mixture. Refigerate for 1 hour.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkes supjaustykite 1-2 cm pločio gabaliukais. Šakute sutrinkite bananą. Sumaišykite kartu majonezą, garstyčias ir paprikos miltelius. Įmaišykite bananą ir silkių gabaliukus. Standžiai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į silkę. Palaikykite šaldytuve 1 valandą.



P.S.   There are only a few entries with Icelandic banana herring on net. I have searched in English, Swedish, Danish and Norwegian. The differences I found was using fat sour cream instead of whip cream and mustard was not in all recipes.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.   Internete radau vos kelis įrašus apie islandišką bananinę silkę, nors ieškojau angliškai, švediškai, daniškai ir norvegiškai. Skirtumai tarp receptų minimalūs: vietoj grietinėlės naudojama riebi grietinė, ne visur naudojamos garstyčios.

13 comments:

  1. Paragaut tikrai norėčiau, tik nemanau, kad šitokią kada gaminčiau :] pasikviest į svečius, m? ;D

    ReplyDelete
  2. Oho...bandau įsivaizduot skonį...
    Reiks pabandyt, silkę tai mėgstu...

    ReplyDelete
  3. Manau kad turėtu buti labai neblogai, mes perdaug veikiami stereotipo kad silke gali buti kit suri ir su panasiais priedais, pabandytumet kada paragauti silkes ledu - man jie buvo dievisko skonio:)))

    ReplyDelete
  4. Indre, jei kada Stokholme būsi, tai prašom į svečius.

    ReplyDelete
  5. Jolanta, vau! silkės ledai! kur tokių rasti? nors aš ir pripratusi saldžią silkę valgyti, bet banano ir silkės derinys iš pradžių nuskambėjo keistai, o paragavus niekuo labai ypatingai nenustebino. puiki desertine silkutė :)

    ReplyDelete
  6. As labai megdavau anskciau silke su kiviais... tai cia gal ir kazkas panasaus, tik gal saldziau :)

    ReplyDelete
  7. Wow! Daugiau neturiu ką pridurt :)

    Ir pritariu Jolantai visu 100%. Mus per daug veikia stereotipai :)

    ReplyDelete
  8. Būtinai ;)
    Mano turbūt egzotiškiausia silkė tik su ananasais iš tų laikų, kai atsirado silkės priruoštos su viskuo kibirėliuose. Išvis kažkaip silkės neperku - pačiai narstyt kaulus kantrybės nėra, o pirkti tą su ištirpintais kaulais kažkaip noro nėra...

    ReplyDelete
  9. nežinojau, kad Islandijoj bananai auga :D jumoristai :D. O šiaip skamba įdomiai, paragaučiau :). beje, man labai į akį kirto antra foto...

    ReplyDelete
  10. Ištirpinti kaulai man taip blogai neatrodo, kaip majonezas su silke, o ne silke su majonezu :)

    Bananai gal Islandijoj ir neauga, bet jie jų, pasirodo, labai daug suvalgo.

    ReplyDelete
  11. Stebinantis derinys. Smalsu labai būtų paragauti :)

    ReplyDelete
  12. Kaip tik šiandien išbandžiau :) Mano liežuviui keistas derinys, bet norint kažko ypatingo, tai tikrai taip yra :D Padažas išėjo švelnus ir bananas tikrai gerai dera ir aiškiai jaučiasi silkės skonis :) Pagaminsiu mamai, garantuoju, kad jai patiks, nes ji tikra silkės mėgėja. :) Dar šaldytume marinuojasi "Silkė su kadagio uogom ir imbieru" ir kario silkė :) Beje, dar karta ačiū už tiek naujų ir įdomių silkės receptų :)

    ReplyDelete
  13. Labai džiugu girdėti, kad gaminate silkutes. Ne tiek daug, bet pasigiria, kas pabandė gaminti. Tai gal atsiras ir daugiau drąsuolių naujoviškai į silkę pažiūrėti. Gal visgi neveltui mėnesį silkėmis maitinuos :D
    Daugelis silkių tinka ne tik Kūčioms ir Kalėdoms, bet ir Velykoms.

    ReplyDelete