2010-12-08

The Pickled Herring Christmas Countdown - 17 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 17

 A perfect winter pickled herring with lots of vitamin C to keep you healthy during cold days.
Recipe once again come from Alt om Mat magazine, issue 20, 2009.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ideali žieminė silkutė su daug vitamino C, kuris neleis jums susirgti šaltuoju periodu.
Receptas iš Allt om Mat žurnalo, Nr 20, 2009.




Sea buckthorn pickled herring / Marinuota silkė su šaltalankiais

double set basic pickled herring (with extra 2 carrots in it ) / 2 porcijos
bazinės marinuotos silkės (papildomai su 2 morkom sudėtyje)
0,5 carrot / 0,5 morkos
0,5 shallot / 0,5 askaloninio česnako (šaloto)
1 lemongrass / 1 citrinžolė
100 ml sea buckthorn berries / 100 ml šaltalankių
6 black peppercorns / 6 juodieji pipirai
1 bay leaf / 1 lauro lapas




Take out herring slices from the basic marinade and strain the marinade. Leave pickled onions and carrots to eat with some other dish or simply throw them away. Cut fresh carrot into small cubes. Slice onion. Take 10 cm of lemongrass root and knock it with knife handle and chopp it finely. Put herring slices, carrots, onions, lemongrass, sea buckthorn berries and spices into a glas jar. Pour over strained marinade. Refrigerate for 12 hours for tastes to ripen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Išimkite silkės gabaliukus iš bazinio marinato ir perkoškite marinatą. Pasilikite marinuotus svogūnus ir morkas valgymui su kokiu kitu patiekalu arba paprasčiausiai išmeskite. Mažais kubeliais supjaustykite šviežią morką. Susmulkinkite svogūną. Atsipjaukite 10 cm citrinžolės šaknies ir padaužykite peilio rankena. Susmulkinkite. Į stiklinį indą sudėkite silkės gabaliukus, morką, svogūną, citrinžolę, šaltalankius ir prieskonius. Apipilkite nukoštu marinatu ir laikykite šaldytuve 12 valandų, kad atsiskleistų skoniai.
Jei nepavyktų nusipirkti citrinžolės, tai įtarkuokite šaukštą citrinos žievelės.


3 comments:

  1. Vis paskaitau paskaitau silkių receptus ir jau planuoju, kad šiemet Kūčioms kažką tikrai tobulesnio nei tradines gaminsiu :)

    ReplyDelete
  2. po švenčių smagu būtų išgirsti apie patobulintų Kūčių potyrius visų aplink stalą sėdėjusių :)

    ReplyDelete
  3. Kadangi Kūčias švenčiu su tėčio šeima, kur man prie puodų prisiliesti netenka, tai kažką įdomesnio iš tavo pasiūlytų išbandysiu per Kalėdas, kai būsiu dviese su mama :) ji egzotikų bijo, bet tikiuosi gerai viską užmaskuoti ;D

    ReplyDelete