2011-09-28

Tea dairy dessert / Arbatos skonio pieniškas desertas

Cooking with tea obsession continues... 
This time three tastes panna cotta was combined into one dessert, smelling cinnamon and cardamom. I bet star anise, nutmeg, cloves or any other chai spice infused panna cotta layers would also make a great match in this dessert.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gaminimo su arbata manija tęsiasi...
Šįkart trijų skonių virtos grietinėlės kremus sujungiau į vieną desertą, kvepiantį cinamonu ir kardamonu. Esu įsitikinusi, kad žvaigždinio anyžiaus, muskato, gvazdikėlių ar kitų chai arbatos prieskonių skonio ir kvapo kremo sluoksniai taip pat labai gerai dėrėtų tarpusavyje.




Chai spices panna cotta / Chai arbatos prieskonių virtos grietinėlės kremas

Chai and cinnamon layer / Chai arbatos cinamoninis sluoksnis
200 ml cream / 200 ml grietinėlės
100 ml milk / 100 ml pieno
30 ml sugar / 30 ml cukraus
1 tsp vanilla sugar / 1 arb. š. vanilinio cukraus
1 tsp ground cinnamon /  1 arb. š. malto cinamono
1-2 bag(s) chai tea / 1-2 chai arbatos pakelis(-iai)
gelatine to set 300 ml of liquid / želatina, reikalinga sustingdyti 300 ml skysčio
Cacao star layer / Kakavinis žvaigždės sluoksnis
100 ml cream / 100 ml grietinėlės
50 ml milk / 50 ml pieno
15 ml sugar / 15 ml cukraus
1/2 tsp vanilla sugar / 1/2 arb. š. vanilinio cukraus
1 tbsp high quality cocoa / 1 valg. š. geros kokybės kakavos
gelatine to set 150 ml of liquid / želatina, reikalinga sustingdyti 150 ml skysčio
Cardamom layer / Kardamoninis sluoksnis
200 ml cream / 200 ml grietinėlės
100 ml milk / 100 ml pieno
30 ml sugar / 30 ml cukraus
1 tsp vanilla sugar / 1 arb. š. vanilinio cukraus
5 cardamom pods, slightly crashed / 5 kardamono sėklos, lengvai sutrėkštos
gelatine to set 300 ml of liquid / želatina, reikalinga sustingdyti 300 ml skysčio











First layer. Prepare the gelatine to be melted according to the package. Pour cream, milk, sugar, vanilla sugar and cinnamon into a saucepan and bring to boil stirring then and then. Insert tea bag(s) and simmer for a minute. Remove from heat. Add gelatine and stir to dissolve. Leave to cool. Do not remove the tea bag(s) until cool. Divide the mixture between 4 small glasses or bowls. Cover with plastic wrap and refrigerate to set.
Prepare cacao layer in the same way as the first one. Use cookie cutters of desired shape with high edges to shape cacao layer on top of the cinnamon layer. Refrigerate to set and the carefully remove the cookie cutter.
Make cardamom layer in the same way as the previous layers. When mixture cools down, remove the cardamom pods. Fill the gaps up to the cacao layer level. Refrigerate to set.
Use all mixture leftovers to make a simple layered panna cotta.
Shave some white and dark chocolate on top. Enjoy!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pirmas sluoksnis. Pagal pakuotės nurodymus paruoškite želatiną tirpinimui. Grietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną supilkite į puodą ir užvirinkite. Retkarčiais pamaišykite. Įdėkite arbatos pakelį(-ius) ir minutėlę pavirinkite. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Neišimkite arbatos pakelio(-ių) iki kremas atvės. Atvėsusį kremą išpilstykite į 4 mažas stiklines ar dubenėlius. Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol sustings.
Tokiu pat būdu paruoškite kakavinį sluoksnį. Ant sustingusio pirmojo sluoksnio uždėkite norimos formos sausainių formeles aukštais kraštais. Užpildykite formeles kakaviniu kremu ir palikite sustingti šaldytuve. Atsargiai nuimkite sausainių formelę.
Analogiškai paruoškite ir kardamoninį sluoksnį. Kardamono sėklas pašalinkite, kai kremas atvės. Užpildykite kremu tarpus iki kakavinio sluoksnio lygio. Palikite sustingti šaldytuve.
Visų sluoksnių kremo likučius sluoksniuokite dar vienoje stiklinėje/dubenėlyje.
Patiekdami ant kremo užtarkuokite šiek tiek balto ir tamsaus šokolado. Mėgaukitės!



5 comments:

  1. O aš kaip tik pamačiau taip ir norėjau klausti, kas ta žvaigždutė. Pradžioje maniau, kad sausainis... Na ir netingi tu - šaunuolė :) aš tokioms "terlionėms" (ne blogąja prasme žinoma) laiko neturėčiau :>

    ReplyDelete
  2. O taip, laiko reikia, bet darbo beveik nėra. Galima gi gaminti kas vakarą po sluoksnį, jei tik kantrybės tiek ilgai deserto laukti yra ;)

    ReplyDelete
  3. Faktas, kad desertas tiek nesulauktų :)

    ReplyDelete
  4. Eiksau, šitą būūūūtinai mėginsiu :)

    ReplyDelete
  5. Jule, aš irgi bandysiu :D tik su kitų skonių arbatomis, jogurtais ir kefyrais. Australiška grietinėlė man kažkokia mistika vis dar. Švedijoj tokį desertą makt makt ir prarydavom su vyru, o dabar su australiška grietinėle per du kartus įveikinėjom, nes ji kažkokia visa su tirštikliais ir baisia sunki ta panakota gaunas.

    ReplyDelete