2011-08-10

Long pasta muffins / Ilgų makaronų keksiukai



My youngest son is now in the age when one can not turn one's eyes from him. He is the most professional destroyer and chaos maker with the most wonderful smile in the world. And as I have an older son, who is also just a small very active guy, so I have a real double trouble. My time in the kitchen has shrunk to a pea size. I need a break. I need a holiday. A weekend trip to Barossa Valley vineyards would be perfect! Maybe one day, but now I give a damn to a big mess at home and open a bottle of wine to enjoy the silence during boys are sleeping lunch.
That is the story how another version of long pasta muffins was born.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano mažyliui dabar toks amžius, kai negali akių nuo jo nusukti. Jis yra pats profesionaliausias destruktorius ir chaoso darytojas su pačia nuostabiausia šypsena. Kadangi dar turiu ir vyresnėlį, kur iš tikro tik toks pats mažas berniukas, tai turiu vargelio kvadratu. Mano laikas virtuvėje susitraukė iki žirnio dydžio. Man reikia pertraukos. Man reikia atostogų. Savaitgalio kelionė į Barossa slėnio vynuogynus ir vynines būtų nuostabu! Gal kada nors man taip pasiseks, o dabar belieka apsimesti, kad namie nėra betvarkės ir atsidaryti butelį vyno, kol berniukai miega popiečio.
Tai istorija, kaip sukūriau dar vieną ilgų makaronų keksiukų versiją.




Mortadella and spinach pasta muffins / Mortadella dešros
ir špinatų makaroniniai keksiukai

200 g linguine, fettuccine or other long pasta / 200 g linguine, fettuccine arba kitokių ilgų makaronų
2 garlic cloves / 2 skiltelės česnako
olive oil / alyvuogių aliejus
70 g baby spinach leaves / 70 g mažų špinatų lapelių
125 ml  white wine, Riesling / 125 ml baltojo vyno, Riesling
80 ml pure cream, plus 100 ml extra / 80 ml grietinėlės, plius dar 100 ml
250 g mortadella / 250 g šlapios dešros, Mortadella
1 tsp dried parsley / 1 arb. š. džiovintų petražolių
1 tsp salt / 1 arb. š. druskos
black pepper / juodieji pipirai
80 ml milk / 80 ml pieno
2 eggs / 2 kiaušiniai
80 ml grated parmesan, plus extra shavings for topping / 80 ml tarkuoto parmezano sūrio, plius papildomai apibarstymui


Preheat oven to 200 C temperature.
Fry finely chopped garlic in some olive oil. Add chopped spinach leaves and wine. Cook for a few minutes, then add mortadella cubes and cream. Let simmer for a few minutes. 
Cook pasta a few minutes shorter than indicated on the package. Drain pasta and pour over mortadella and spinach sauce on top. Stir gently. Transfer pasta into greased muffin tin. Whisk together eggs, milk, seasoning and parmesan. Pour over the muffins. Roast for 20-25 min. Shave some more parmesan on top and enjoy with the left Riesling.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros.
Susmulkintus česnakus pakepinkite alyvuogių aliejuje. Suberkite smulkintus špinatus ir supilkite vyną. Po kelių minučių suberkite dešros kubelius ir supilkite grietinėlę. Patroškinkite kelias minutes.
Makaronus virkite keliomis minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį ir ant makaronų užpilkite dešros ir špinatų padažą. Lengvai pamaišykite. Sudėkite makaronus į riebalais išteptą keksiukų formą. Suplakite kiaušinius, pieną, prieskonius ir parmezano sūrį. Užpilkite ant keksiukų. Kepkite 20-25 minutes. Užtarkuokite parmezano ir mėgaukites kartu su Riesling vyno likučiu butelyje.





9 comments:

  1. He is the most professional destroyer and chaos maker with the most wonderful smile in the world.

    I love this sentence. I may steal it for Alex as he is well on his way to rivalling your boys in that department.

    I love the look of your pasta muffins!

    ReplyDelete
  2. Puiki idėja! Jeigu tarp sudedamųjų dalių nebūtų vyno, puikiai tiktų ir mokinukams į priešpiečių dėžutę, bent jau maniškiai nežinotų kur iš džiaugsmo dėtis, ir makaronai, ir keksiukai viename :)

    ReplyDelete
  3. Kažkada kažką panašaus kepiau, tai pamenu, kad skanu buvo. Vienintelis dalykas, kuris mane erzina keptuose makaronuose - tai tie viršutiniai, kurie apskrunda, o po to būna sunkiai atkandami ir kieti. Bet atrodo tai labai gardžiai :)

    ReplyDelete
  4. Kepiau šiuos keksiukus, tik be vyno ir špinatų, nes kepiau vaikams. Vyresnysis nevalgo jokių žolelių :), vadinasi, nevalgysiu tų žalių. Tai gavosi puikiai, ir viršus tik vos parudavo, tikrai nesuskrudo ir viskas buvo minkšta. Šauni idėja, geras receptas, dėkui.

    ReplyDelete
  5. Smagu, kad patiko!
    Na va kaip skirtingai su tais vaikais. Maniškis sako Mama, noriu žolių, tai reiškia - Mama, neužbarstei man petražolių :D Ir dar reikia nereikia, bet druskos ir pipirų irgi reikia apsimesti, kad užbarstau :)

    ReplyDelete
  6. Ar tinka silikonines keksiuku formeles?;)

    ReplyDelete