2011-08-31

Angel spice / Angelų prieskoniai


Quite silent in my blog recently, but I have certainly not forgotten to make food and to write about food. Page-flipping foreign food bloggers online magazines I have realized that Lithuanian food bloggers need one too, and I have to start the process. Our online magazine is soon to be a reality!

To publish a magazine is a new thing for me and requires a lot of job. And talking about new things, today I have tried out one more – fennel pollenQuite an expensive spice (I have paid almost 10 AUD for 3 g), but as I do adore fennels, so I just couldn’t miss the opportunity to taste something with fennel pollen.

Often referred to as the Spice of Angels and used mostly in Italy, fennel pollen makes any ordinary dish taste that something extra. Fennel pollen works well as a substitute for saffron in rice, pasta, or risotto dishes.




Potato and tuna balls
Recipe adopted from here

1 big potato
1/2 can of tuna in spring water (~90 g)
1 tbs baby capers
1/2 tsp fennel pollen
breadcrumbs
canola oil for frying


Cook and mash the potato, drain tuna and chop the capers. Combine everything in a bowl. Add fennel pollen. Put the breadcrumbs into a shallow dish. Gently roll potato and tuna mixture into small bolls and roll each one in breadcrumbs.

Heat enough oil to make a 1 cm depth in frying pan over high heat, and add the balls. Keep the heat as high as possible without burning, and turn the balls gently until all sides are crisp and golden. Transfer the balls onto paper towel to drain. Serve warm.


 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mano tinklaraštyje pastaruoju metu gan tylu, bet aš tikrai nepamiršau gaminti ir rašyti apie maistą. Vartydama užsienio maisto tinklaraštininkų elektroninius žurnalus, suvokiau, kad tokio reikia ir Lietuvos maisto tinklaraštininkams ir kad reikia pradėti procesą. Mūsų elektroninis žurnalas jau tuoj taps realybe!

Leisti žurnalą man yra totaliai naujas dalykas, reikalaujantis daug darbo. O kad jau prakalbau apie naujus dalykus, tai šiandien išbandžiau dar vieną - pankoliožiedadulkes. Ganėtinai nepigus prieskonis (susimokėjau apie 25 litus už 3 g), bet labai jau mėgstu pankolius ir negalėjau praleisti progos paragauti ir ko nors su pankolių žiedadulkėmis.

Neretai vadinamos angelų prieskoniu ir daugiausia vartojamos Italijoje, pankolio žiedadulkės ir paprastams patiekalui suteikia ypatingo skonio. Žiedadulkes galima naudoti kaip šafrano pakaitalą ryžių, makaronų patiekaluose ar daugiaryžyje.




Bulvių ir tuno kamuoliukai
Receptas adaptuotas iš čia

1 didelė bulvė
1/2 skardinės tuno šaltinio vandenyje (~90 g)
1 valg. š. mažųjų kaparėlių
1/2 arb. š. pankolių žiedadulkių
duonos trupiniai
rapsų aliejus kepimui


Bulvę išvirkite ir sutrinkite, tuną nusunkite, o kaparėlius susmulkinkite. Viską sudėkite į dubenį, įberkite pankolio žiedadulkių ir gerai išmaišykite. Į negilų indą pripilkite duonos trupinių. Iš bulvių ir tuno masės formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos duonos trupiniuose.

Puode ar keptuvėje gerai įkaitinkite 1 cm gylio aliejų ir sudėkite rutuliukus. Karštis turi būti aukštas, bet kad rutuliukai nedegtų. Kepkite vartydami, kol rutuliukai gražiai apskrus ir taps traškūs. Rutuliukus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Valgykite šiltus.

4 comments:

  1. Kaip laukiu žurnalo! Šaunuolės jūs ;)

    ReplyDelete
  2. Aš ir labai labai laukiu žurnalo:)!!

    ReplyDelete
  3. Nuo dydžio priklauso, aš 15 kamuoliukų pasigaminau, bet galvoju, kad reikėjo dar mažesnius juos daryti. Ir kepti juos reiktų visus vienu metu arba keisti aliejų po pirmojo kepimo, nes man antruoju kartu sudėti rutuliukai nebeskrudo taip gerai.

    ReplyDelete