We are back from Iceland and I wanted to post about Icelandic air cookies, (loftkökur) however I totally failed with them. The taste is fine, probably as it should be, but the look is not worth showing at all. I shall experiment several times more in small quantities to succeed or give up.
During the holidays my mind was working a lot on the idea to compete in the Home Cook of the Year 2010 in Sweden. This year challenge is called Daily luxury. One has to prepare appetizer and main dish in 45 min. That is what a normal daily dinner preparation takes time. The dishes have to be with a touch of luxury, and oil and dairy products have to be among the ingredients because of the competition sponsors.
Yesterday I got an idea to make spaghetti muffins with chanterelles, gorgonzola cheese and thyme as an appetizer. Today I was working on the dish to check if my theoretical recipe tastes good in reality. I think I have to use milder tasting Gorgonzola or totally remove it from the recipe not to overwhelm the taste of forest treasures.
Or what do you think?
100 g spaghetti
200 ml water
1 tbsp chanterelle stock concentrate (I used Bong Touch of Taste)
1 shallot
150 g chanterelles
50 g chaterelle taste processed cheese (I used Creme Bonjour Deluxe)
1 tbsp chopped fresh thyme
1 tbsp olive oil
2 eggs
150 ml milk
salt & pepper
some cubes of Gorgonzola
thyme for decoration
Break spaghetti into 2 cm long pieces and cook it for 3-5 min in water with stock concentrate. Chop shallot nicely. Fry chanterelles on high heat for a few minutes and chop them nicely. Mix together spaghetti, shallot, chanterelles, thyme, olive oil and processed cheese together. Salt and pepper to taste. In separate bowl beat the eggs, add milk, salt and pepper. Distribute spaghetti mixture into small muffin forms (best to use buttered silicon forms) and pour egg and milk mixture on top. Bake in the middle of the oven for 20 min in 200 C.
Serve them hot with a cube of Gorgonzola and fresh thyme on top.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jau grįžome iš Islandijos, ir norėjau rašyti apie islandiškus orinius sausainius (loftkökur), tačiau man jie visiškai neišėjo. Skonis geras, tikriausiai toks ir turėtų būti, bet vaizdelis nevertas eterio. Paeksperimentuosiu dar kelis sykius mažais kiekiais, kad pavyktų arba nuspresčiau pasiduoti.
Per atostogas mano smegenėlės vis audė mintį apie dalyvavimą Metų namų virėjo konkurse Švedijoje. Šių metų tema - kasdienė prabanga. Per 45 min reikia pagaminti užkandį ir pagrindinį patiekalą. Tiek paprastai užtrunka pagamintį eilinę vakarienę. Patiekalai turi būti su prabangos skoniu, ir būtina panaudoti aliejų ir kokį nors pieno produktą, kad nusilenkti konkurso rėmėjams.
Vakar man šovė mintis užkandžiui gaminti spagečių keksiukus su voveraitėmis, gorgonzolos sūriu ir čiobreliais. Šiandien pabandžiau receptą iš teorinio lygmens perkelti į praktinį ir taip patikrinti jo skonį realybėje. Manau, kad reiktų naudoti ne tokio intensyvaus skonio gorgonzolą arba visiškai jos atsisakyti, kad neužgoštų miško gėrybių skonio.
O kaip manote Jūs?
100 g spagečių
200 ml vandens
1 valg. š. koncentruoto voveraičių sultinio
150 g vovaraičių
50 g voveraičių skonio tepamo sūrio (aš naudojau Creme Bonjour Deluxe)
1 valg. š. smulkintų šviežių čiobrelių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 kiaušiniai
150 ml pieno
druska, pipirai
keli kubeliai gorgonzolos sūrio
čiobreliai dekoravimui
Susmulkinkite spagečius 2 cm ilgio lazdelėmis (arba naudokite vermišėlius; Švedijoje jų nėra) ir virkite juos 3-5 min vandenyje su sultinio koncentratu. Susmulkinkite česnaku pavadintą svogūną. Ant aukštos ugnies kelias minutes pakepinkite voveraites ir jas taip pat susmulkinkite. Sumaišykite makaronus, svogūną, voveraites, čiobrelius, aliejų ir tepamą sūrį. Paskaninkite druska ir pipirais. Atskirame inde išplakite kiaušinius, įpilkite pieno, įberkite druskos ir pipirų. Makaronų masę sukrėskite į keksiukų formeles (geriausiai tinka sviestu pateptos silikoninės formelės) ir apipilkite kiaušinių ir pieno mišiniu. Kepkite orkaitės viduryje 20 min 200 C temperatūroje.
Valgykite karštus su gabalėliu gorgonzolos sūrio ir čiobreliais ant viršaus.
"1 askaloninis česnakas"
ReplyDeleteCia turbut omeny turejote svoguna - šalotą (salota)...
taip, taip. Šalotas, kurį LKI oficialiai pavadino česnaku.
ReplyDelete