Today is a perfect day to watch Charlie and The Chocolate Factory and eat chocolate as much as you will. No regrets! It's World Chocolate Day!
Oh no, let me change my mind about the movie. Let's watch Like water for chocolate and eat a chocolate dessert from only chocolate and water. Yes yes, that's right - only two ingredients. You probably have heard that mixing chocolate with water is a NO NO NO, but a man, called Hervé This, denided this cooking rule. Chocolate and water easily turns into a indulging dessert.
Chocolate Chantilly Mr This way
200 g good quality dark chocolate
180 ml water
ice cubes
Melt the chopped chocolate with the water on a medium heat or boil the water, take off the heat, put in the chocolate and whisk until it has melted. Put one big bowl into another one with ice cubes and some cold water in it. Pour melted chocolate into the top bowl and whisk for 5 minutes. By this time the chocolate should start to get thicker. Whisk until it looks like thick yoghurt or lightly beaten cream. The mousse sets up really quickly so have 4 serving dishes ready and quickly divide among them.
It is easy to overwhisk the mouse and it shall turn grainy. No worries, it is easy to fix it. Just put the grainy chocolate back on heat and let it melt a bit. Put back into ice bath and whisk lightly again.
Have the best chocolate day ever!
Overwhisked.../ Per daug suplakti...
Other chocolate desserts on Villa Alps:
Creamy Chocolate Cake in a glas
Ice cream in chocolate cups
Other chocolate movies you can watch today:
Chocolat (2000)
Consuming passions (1988)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandien pati tinkamiausia diena žiūrėti filmą Čarlis ir šokolado fabrikas (Charlie and the Chocolate Factory) ir valgyti kiek tik norite šokolado. Nesigailint! Šiandien Pasaulinė šokolado diena!
Oj, leiskite apsigalvoti dėl filmo. Geriau žiūrėkime Kaip vanduo šokoladui (Como agua para chocolate arba Like Water for Chocolate) ir valgykite desertą tik iš šokolado ir vandens . Taip taip, visiškai jokio klaidos - tik dvi sudėtinės dalys. Tikriausiai esate ne kartą girdėję, kad maišyti šokoladą su vandeniu yra tikras šokolado gadinimas, bet vienas žmogus, vardu Hervé This, sulaužė šį konditerinį tabu. Šokoladas su vandeniu lengvai virsta viliojančiu desertu.
200 g geros kokybės juodojo šokolado
180 ml vandens
ledo kubeliai
Ant vidutinės ugnies ištirpinkite smulkintą šokoladą kartu su vandeniu Arba užvirinkite vandenį, nuimkite jį nuo ugnies ir jame ištirpinkite smulkintą šokoladą. Į vieną dubenį įpilkite šiek tiek šalto vandens ir pridėkite ledukų. Į jį įstatykite antrąjį dubenį ir supilkite ištirpintą šokoladą. Pasiraitokite rankoves ir šluotele gan intensyviai plakite apie 5 minutes. Šokoldas turėtų būti tiršto jogurto arba lengvai suplaktos grietinėlės konsistencijos. Putėsiai stingsta labai greitai, tad būkite pasiruošę 4 indelius, į kuriuos po lygiai išdalinkite putėsius.
Putėsius labai lengva per daug suplakti ir jie taps grūdėti. Tai labai lengva ištaisyti. Šokoladą šiek tiek pakaitinkite ir vėl lengvai paplakite virš ledukų vonelės.
Pačios geriausios šokolado dienos!
Just the right one.../ Kaip tik...
Just the right one.../ Kaip tik...
Kiti šokoladiniai desertai Villa Alps tinklaraštyje:
Kiti šokoladiniai filmai šiandienai:
Šokoladas (2000)
Vartojimo aistros (1988)
Neteko tokio recepto girdėti, bet labai idomus.
ReplyDeleteAš jį netyčia užtikau, kai ieškojau informacijos apie kiaušinio virimą 63-65 laipsnių temperatūroje. Kulinarijos šou MasterChef Australia vis kiaušinius taip virdavo, tai įdomu pasidarė kodėl. Tada aptikau, kad tai pono Tis atradimas, pasidarė įdomu ir kitus jo atradimus panagrinėti. Va taip ir iki šokoladinių putėsių prisiknisau :D
ReplyDeleteNice post. Nice video collection. And I love chocolates. yummy. :)
ReplyDelete