Happy New Year! / Laimingų Naujųjų Metų!
Ice cream in chocolate cups / Ledai šokolado krepšeliuose
6 cups / 6 krepšeliai
100 g dark chocolate / 100 g tamsaus šokolado
500 g vanilla ice cream / 500 g vanilinių ledų
some dark chocolate / šiek tiek tamsaus šokolado
a few Digestive biscuits / keletas trapių sausainių
palmful of dried cranberries / sauja džiovintų spanguolių
Unfreeze ice cream a bit. Chop some dark chocolate and dried cranberries, crush digestive biscuits. Add everything to ice cream and stir well. Freeze again.
Melt 100 g dark chocolate. Leave to cool slightly. Draw a 5-6 cm diameter circle (around a mug) on a piece of paper. Cut six 10 x 10 cm squares from sandwitch bags or other thicker food plastic bags. Put plastic square over the drawn circle. Cover circle area with melted chocolate and put plastic square over a bottom up drinking glas or mug with rather narrow bottom. Leave to cool. Make some decorations on waxed paper from the left chocolate with a help of fork. Leave to cool. Remove plastic from chocolate cups. Put an ice cream boll inside and decorate. Serve directly.
I wish you fantasy and imagination to make this dessert with white or milk chocolate, with other taste ice cream and in other forms cups.
See you in 2011!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiek tiek atšildykite ledus. Sukapokite šiek tiek juodo šokolado ir džiovintas spanguoles, sutrupinkite sausainius. Suberkite viską į ledus ir gerai išmaišykite. Sušaldykite.
Ištirpinkite 100 g juodo šokolado. Palikite šiek tiek atvėsti. Ant popieriaus lapo nusipieškite 5-6 cm diametro apskritimą (aplink puodelį). Iš storesnių maistinių plastikinių maišelių išsikirpkite šešis 10 x 10 cm kvadratus. Plastikinius kvadratą dėkite virš nupieštojo apskritimo. Sucentruokite. Apskritimo plotą padenkite šokoladu ir perkelkite plastikinį kvadratėlį ant apverstos stiklinės ar puodelio gana siauru dugnu. Palikite sustingti. Iš likusio šokolado su šakute privarvinkite dekoracijų ant kepimo popieriaus. Palikite sustingti. Nuimkite plastiką nuo iš šokoladinių krepšelių vidinės pusės. Įdėkite ledų rutuliuką ir papuoškite šokoladine dekoracija. Valgykite iš karto.
Linkiu jums kuo didesnės išmonės ir fantazijos pasigamintį šį desertą su baltu ar pienišku šokoladu, kitokio skonio ledais ir kitokių formų krepšeliuose. Siųskite savo variantų foto į Villa Alps Facebook puslapį visą ateinantį mėnesį. Garbinga Gunnarssonų komisija išrinks patį pačiausia ir apdovanos pasirinktinai silikonine saldainių gaminimo forma arba mano receptų knyga ''Kai norisi kažko''.
Susitiksime 2011 metais!
Love the chocolate cups! Happy New Year!!
ReplyDeleteKoks groožis! :) Labai jau norėtųsi tos išmonės iš kažkur pasisemti ir pabandyti sudalyvauti - prizai, žinia, tikrai viliojantys :)
ReplyDeleteIr Jūsų visą šeimą su Naujaisiais metais, Asta! Tebūna jie patys nuostabiausi :)
Jessica, Happy New Year to you too!
ReplyDeleteAsta, ačiū už sveikinimus. Sudalyvauk būtinai!
Tikras šokoladinis menas. Jei pavyks ir man tokį sutverti, sudalyvausiu :)
ReplyDeleteViktorija, tikrai pavyks ir net nustebsi, kaip lengva buvo :)
ReplyDeleteSu Naujaisiais !
ReplyDeleteSuper grazus desertas..
Ačiū! Gerų naujų metų ir tau!
ReplyDeleteThis is just picture perfect! Beautiful beautiful photo. Happy New Year!
ReplyDeleteThanks, Gourmantine! Happy New Year you too!
ReplyDelete