2011-05-31

Pumpkin dip or spread / Moliūginis padažas arba užtepas



Almost two months ago I mentioned pumpkin dip in my post about lamb and veggies. I have worked on the recipe since then and now I am ready to share the best version for my taste. Pumpkin dip can be eaten with roasted vegetables or chips, used as a spread on bread or even as pizza base (just sprinkle some minced meat on it and serve with shaved parmesan chese).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beveik prieš du mėnesius įraše apie ėrieną ir daržoves paminėjau moliūginį padažą. Nuo to laiko tobulinau receptą ir dabar jau galiu pasidalinti man skaniausiuoju variantu. Padažą galite valgyti su orkaitėje keptomis daržovėmis ar traškučiais, užsitepti ant duonos arba naudoti picos pagrindo aptepimui (tereiks užbarstyti šiek tiek maltos mėsos ir iškepus patiekti su parmezano drožlėmis).




Pumpkin dip (spread) / Moliūginis padažas (užtepas)

Half of butternut squash / pusė kvapiojo moliūgo
2 tbsp lemon infused olive oil / 2 valg. š. citrininio alyvuogių aliejaus
handful of unsalted pistachio kernels / sauja išlukštentų nesūdytų pistacijų
2 garlic cloves / 2 skiltelės česnako
1 tbsp grated parmesan / 1 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
salt&pepper / druska ir pipirai




Preheat oven to 200 C temperature. Peel the pumpkin. Cut into 1 cm thick slices and distribute the slices evenly on a waxed paper in a baking tray. Roast for 20-25 minutes until soft. Leave to cool. Put nuts into a food processor. Pistachios can be substituted by cashiew nuts. Add pressed garlic, pumpkin, oil, parmesan and a pinch of salt and pepper. Process well.
Dip can be kept in fridge up to two three days.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį 1 cm pločio riekėmis. Riekes sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite 20-25 minutes, kol moliūgas taps minkštas. Palikite atvėsti. Virtuviniame kombaine susmulkinkite riešutus. Pistacijas galite keisti anakardžių riešutais. Į riešutus sudėkite sutraiškytas česnako skilteles, moliūgo riekes, supilkite aliejų, suberkite tarkuotą parmezaną, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų. Viską gerai išsukite.
Padažą laikykite šaldytuve ne ilgiau nei 2-3 dienas.

6 comments:

  1. pas mus jau ryt vasara, bet man pamačius butternut squash vienam PC, net galva susisuko, kaip užsimaniau :) Ir nusipirkau. labai į temą, sakyčiau šitas įrašas, palikai dvejot mane ties šituoir vienu sotesniu receptu, kurį mėgstam :)

    ReplyDelete
  2. O pas mus rytoj jau žiema :)
    Egle, ką bepasirinksi, tikiu, kad bus skanu :)

    ReplyDelete
  3. oi kaip man patinka tokie užtepukai.. mano stiliukas, mano... ir vargo nedaug, ir taip gardu. kaip ir Eglė vis ilgesingai užmetu akį į tuos gražuolius moliūgiukus :)

    ReplyDelete
  4. I was wondering what to do with that butternut pumpkin on my bench top...now I know! Amelia C

    ReplyDelete
  5. Kuo galima pakeisti pistacijas? O gal galima kepintas ir sudytas naudoti?
    Aciu uz atsakyma.

    ReplyDelete
  6. Atsiprasau, atsakymas slypi recepte. Reikejo atidziau skaityti :)

    ReplyDelete