2011-03-31

Sydney sandwich / Sidnėjaus sumuštinis



Our belongings are still being shipped, so cooking is on a really simple level right now. The house we live in has an equipped kitchen with lots of dishware, but no good knife or chopping board, or other essentials for cooking. Do not know what the owners had in mind when leaving a bookshelf full of cooking books. Anyway, we have to eat and simple food is not a bad food at all. And living in Australia, especially Sydney, it would be a sin not to eat seafood.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mūsų turtas vis dar plaukia laivu, tad maisto gaminimas šiuo metu nusileidęs iki labia paprasto lygio. Namo, kuriame dabar gyvename, virtuvė aprūpinta daug vienetų lėkščių lėkštelių ir taurių taurelių, bet nėra elementaraus peilio pjaustymui ar pjaustymo lentelės bei kitų esminių įrankių maisto ruošimui. Nesuprantu, ką namo šeimininkas galvojo, palikdamas lentyną, pilną receptų knygų. Nepaisant virtuvės keistenybių, valgyti reikia. Paprastas maistas nereiškia neskanus maistas. O gyvenant Australijoje, o ypač Sidnėjuje, būtų nusikaltimas nevalgyti jūros gėrybių.




A simple toast sandwich with cream cheese, rocket salad and tiger prawns / Paprastas skrudintos duonos sumuštinis su kreminiu sūriu, gražgarstėmis ir tigrinėmis krevetėmis

4-6 sandwiches / 4-6 sumuštiniai

4-6 slices bread, toasted / 4-6 riekelės duonos, skrudintos
cream cheese / kreminis sūris
rocket salad / gražgarstės
300 g tiger prawns / 300 g tigrinių krevečių
2 cloves garlic / 2 skiltelės česnako
chili flakes / smulkinti džiovinti čili pipirai
salt & pepper / druska ir pipirai
some olive oil / šiek tiek alyvuogių aliejaus




Stir cream cheese with some salt, pepper and chili flakes. Grate garlic and fry it for a moment until it softens. Add prawns and fry for 2-3 minutes. Season with chili flakes, salt and pepper. Spread cream cheese on toasted bread. Top with prawns and rocket salad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Išmaišykite kreminį sūrį su šiek tiek druskos, juodųjų pipirų ir čili pipirais. Sutarkuokite česnaką ir pakepinkite kol suminkštės. Suberkite krevetes ir kepinkite 2-3 minutes. Pagardinkite čili, druska ir pipirais. Ant skrudintos duonos tepkite kreminį sūrį. Ant viršaus uždėkite krevetes ir gražgarstes.



4 comments: