2011-01-24

Visai neplanuotai

Savaitės viduryje akys užkliuvo už šaldytuve stovinčio šokoladinio kremo indelio. Vyro turtas. Tačiau man nepatinka, kai dideliame šaldytuve ima trūkti vietos dėl milijono pradėtų stiklainiukų ir indukų, kurie stovi nejudinami jau kuris laikas. Iš karto puoliau ieškoti receptų su šokoladiniu kremu, nes tikrai nesiruošiau šeimyną priverstinai maitinti duonos riekėmis, apteptomis šokoladiniu kremu. Receptą radau, o jame pasirodo ir kondensuotas pienas. Tad visai neplanuotai skubu suspėti į kondensuoto pieno savaitę 52-jose skaniose savaitėse.

Receptą nusižiūrėjau čia ir bandžiau pagaminti mažiau kaloringą versiją.




Keksiukai su šokoladiniu kremu

160 ml smulkių sausainių trupinių
2 valg. š. sviesto

220 g  lieso kreminio sūrio
1 indelis kondensuoto pieno
1 kiaušinis
1 arb. š. vanilinio cukraus
60 ml liesos grietinės
20 arb. š. ekologiško šokoladinio kremo (balto ir pieniško šokoladų mišinys)




Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros. Skardoje sustatykite 20 keksiukų formelių (arba 10, jei norite storesnių keksiukų. Manieji visgi poploniai išėjo. Nepamirškite sumažinti šokoladinio kremo kiekio). Gerai išmaišykite sausainių trupinius su tirpintu sviestu. Paskirstykite masę keksiukų formelėse ir pirštais prispauskite prie dugno. Išplakite kondensuotą pieną su kreminiu sūriu. Suberkite vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Paskirstykite masę keksiukų formelėse. Ant viršaus dėkite po šaukštelį šokoladinio kremo. Dantų krapštuku ar kitu plonu daiktu pasukite porą apskritimų šokoladiniame kreme. Kepkite 20-25 min. Leiskite atvėsti, tada keksiukai lengvai išsiims iš formelių.


7 comments:

  1. Neplanuoti kepinukai tokie viliojantys:)))

    ReplyDelete
  2. Kad taip man va dabar vieną... kreminis sūris, kondensuotas pienas ir šokoladinis kremas - tikriausiai sunku surasti dar labiau iš proto vedantį derinį :D

    ReplyDelete
  3. Jurgita, Ineta, Asta, išsikepti tikrai rekomenduoju! Šitas receptas pateko čia ne vien dėl kondensuoto pieno savaitės ar užsigulėjusio šokoladinio kremo sunaikinimo būtinybės.
    Deja, Asta, pavaišinti negalėsiu. Du berniukai buvo įsisukę į dėžutę su keksiukais...

    ReplyDelete
  4. Jūs čia alpėjat, o aš ėmiau vakar ir iškepiau :) Ir žinokit skonis dar nerealesnis negu galima įsivaizduoti :D Tik aš nepagalvojus viršutinį sluoksnelį padariau per storą, ko pasekoje keksiukas išplero :D

    ReplyDelete
  5. ar tinka vietoj lieso kreminio surio maskarpone?

    ReplyDelete
  6. Manau, kad tinka. Rikota irgi turėtų tikti.

    ReplyDelete