2011-01-24

Aubergine, pesto, zucchini, pesto, aubergine / Baklažanas, pesto padažas, cukinija, pesto padažas, baklažanas



This week I  was awarded with Stylish blogger Award three times. Thank you Skruzdeliukai skveruose, Tarp vėjo gūsių... and Saulėta virtuvė. That was really unexpected and pleasant. I hope you are enjoying reading my blog as much as I love writing it!

Following the rules of the award, I must:
1. Thank and link back to the person who awarded me this award.
2. Share 7 things about myself.
3. Award 15 recently discovered great bloggers.
4. Contact these bloggers and tell them about the award.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šią savaitę buvau apdovanota Stylish blogger Award net tris kartus. Dėkoju Skruzdeliukui skveruose, Tarp vėjo gūsių... ir Saulėtai virtuvei. Labai jau netikėta ir malonu. Tikiuosi, kad jums patinka skaityti mano blogą taip pat, kaip man patinka jį rašyti!


Paisydama apdovanojimo suteikimo taisyklių turėčiau:
1. Padėkoti apdovanojimą suteikusiam asmeniui su aktyvia nuoroda į jo blogą.
2. Pasidalinti 7 dalykais apie save.
3. Apdovanoti 15 neseniai atrastų blogų.
4. Asmeniškai pranešti apdovanotiesiems apie jiems suteiktą garbę.

7 things about me: / 7 dalykai apie mane:

I have never baked macaroons, but I am will do that in the nearest future. / Niekada nebandžiau kepti makaronų, bet morališkau susikaupiau tą padaryti artimiausiu metu.

Scandinavian style and design is my favorite. / Mėgstu skandinavišką dizainą ir stilių.

I do not like ice cream even on hot days, but I have to admit I eat them then and then./ Nemėgstu ledų net ir karščiausiomis vasaros dienomis, bet neslėpsiu, kad kada nekada jų suvalgau.

I have a strange pfobia to touch flower, powdered sugar, cocoa and all other powder stuff with my fingertips. I am struggling with it as I really like to cook. / Mane kankina keisčiausia pasaulyje fobija - pirštų galiukais prisiliesti prie miltų, cukraus pudros, kakavos ar panašių sausos birios miltelinės masės. Tiesiog nupurto. Bet sėkmingai kovoju su ja, nes labai jau mėgstu gaminti :)

My favorite colour is green, but only a few shades of it. / Mano mėgstamiausia spalva yra žalia, bet tik kelių atspalvių.

I want to travel back to Macao. / Noriu sugrįžti į Makao.

Shoes must be colourful. At least mine / Batai turi būti spalvoti. Bent jau manieji :)


I share the award in no particular order with:/ Apdovanojimu dalinuosi su (sąrašas be jokio eiliškumo):


Sorry, but I skip the fourth rule today. Shall do my best to inform all award winners next week. / Atsiprašau, bet šiandien praleisiu ketvirtą taisyklių punktą. Pasitaisysiu kitą savaitę ir visi apdovanojimo laimėtojai bus informuoti.





I celebrate the award with an easy Sunday appetizer. / Apdovanojimą atšvečiau valgydama lengvą sekmadieninį užkandį.








Aubergine, zucchini and pesto towers / Baklažano, cukinijų ir pesto bokšteliai

1 aubergine / 1 baklažanas
1 zucchini / 1 cukinija
salt & pepper / druska ir pipirai
10 tsp homemade pesto / 10 arb. š. naminio pesto
5 sun dried tomatoes / 5 saulėje džiovinti pomidorai
5 tsp feta cheese crumbles / 5 arb. š. fetos trupinukų








Preheat oven to 200 C temperature. Cut aubergine and zucchini into slices. Fry them in a clean frying pan for a minute or two on each side. Transfer slices on waxed paper. Salt and pepper to taste. Arrange aubergine and zucchini layers to make 4-5 towers. Spread pesto between the layers. Top with pesto, sun dried tomato and feta crumbles. Roast in the oven for 10 minutes. Enjoy!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite riekelėmis. Pakepinkite riekeles švarioje keptuvėje be riebalų po vieną dvi minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite ant kepimo popieriaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Statykite 4-5 bokštelius sluoksniuodami baklažaną ir cukiniją. Sluoksnius pertepkite pesto padažu. Viršų aptepkite pesto padažu, uždėkite saulėje džiovintą pomidorą ir apibarstykite fetos sūriu. Kepkite orkaitėje 10 min. Skanaus!






5 comments:

  1. Lengvas, bei žiemiškas. Tikrai gera idėja, kurią savaitgalį išbandysiu!!! Tikrai :)

    ReplyDelete
  2. Skani idėja. O ir šiaip šis blogas šiuo metu man yra vienas įdomiausių ir skaitomiausių :)

    ReplyDelete
  3. Kotryna, Renata, tikrai labai skanu. Aš jau ir naują variantą sugalvojau su šviežiais pomidorais, mocarela. Mėsėdžiams galima dar saliami ar kitos charakteringo skonio dešros plonyti gabaliuką ar du įterpti

    ReplyDelete
  4. Labai jau nedėkinga tavo fobija, sakyčiau :) Bet džiugu, kad jai nepasiduoti, nes tavasis blog'as tikrai nuspalvina kulinarinių tinklaraščių padangę :)

    ReplyDelete
  5. Aš esu labai gerai įvaldžiusi techniką išnaudoti medinį šaukštą minkanant tešlą, į tokią veiklą įtraukti ''asistentus'' ir kitokius triukus. Bet kai labai labai reikia, tai giliai įkvepiu ir ką - nieko :) Gyva vis dar :)

    ReplyDelete