2011-01-16

Melting / Tirpsta




Deep cold winter seems to be gone. It's raining today and snow melts quickly. As quickly as today's cookies melt in the mouth. Delicious! Home smells lime and vanilla. Perfect Sunday at home notwithstanding the bad weather.
Lime Meltaways recipe comes from my favorite Canadian food blog Closet Cooking. I did not change anything, except adding triple amount of vanilla sugar, which is more common in Europe, instead of vanilla extract. 
Hope you enjoy these cookies as much as my family did.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Panašu, kad gili šalta žiema jau baigėsi. Šiandien lyja ir sniegas greitai tirpsta. Taip greitai kaip šiandieniniai sausainiai burnoje. Skanumėlis! Namai kvepia laimo vaisiumi ir vanile. Idealus sekmadienis namuose nepaisant blogo oro.
Sviestinių laimo sausainių receptas iš mane dažnai nustebinančio Kevin iš Closet Cooking. Nieko nekeičiau, tik vietoj vanilės ekstrakto dėjau trigubą kiekį vanilinio cukraus, kuris  labiau paplitęs Europoje.
Tikiuosi, kad jie patiks jums taip, kaip ir mano šeimai. 






Sviestiniai laimo sausainiai

180 ml (12 valg. š.) kambario temperatūros sviesto
80 ml cukraus pudros
2 laimo vaisiai
2 valg. š. laimo vaisių sulčių
3 valg. š. vanilinio cukraus
450 ml miltų
2 valg. š. kukurūzų krakmolo (tiks ir bulvių krakmolas)
žiupsnis druskos
cukraus pudra apvoliojimui

Išsukite sviestą su cukraus pudra. Supilkite laimo sultis ir suberkite žieveles. Atskirai sumaišykite miltus, vanilinį cukrų, krakmolą ir druską. Suberkite į sviestinę masę ir gerai išmaišykite. Tešlą perkelkite ant maistinės plėvelės, iš tešlos suformuokite ritinį ir suvyniokite jį į plėvelę. Valandą palaikykite šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C temperatūros. Tešlos ritinį supjaustykite 0,5 cm storio riekelėm, sudėkite jas ant kepimo popieriaus. Kepkite 12-15 min. Palikite kelias minutes atvėsti ir apvoliokite cukraus pudroje. Šįkart aš apvoliojau tik pusę sausainių, o kitąsyk nevoliosiu iš viso, nes saldumo pakanka. 



7 comments:

  1. Butinai isbandynsiu, labai skaniai skamba laimas su vanile

    ReplyDelete
  2. Sviestiniaii sausainiai tikriausiai skanu ką į juos beįdėsi :) prie arbatos greitai tirpsta :D

    ReplyDelete
  3. Atrodo labai skaniai. Tokie paprastučiai, be jokių įmantrybių ir tuo puikūs :)

    ReplyDelete
  4. Apdovanojimą priimu su malonumu! Ačiū!

    ReplyDelete
  5. o kaip tuos ml gramais paversti? pvz cukraus pudra ir miltus?

    ReplyDelete
  6. Internete, manau, turėtų būti tokia informacija. Švedijoje viskas decilitrais matuojama, aš irgi jau taip įpratau. Kadangi jau ne pirma skaitytoja su tokia problema, tai ateityje stengsiuosi pateikintėti ir mililitrais ir gramais.
    Šiaip gal pagelbės tai, kad 1 nubrauktas valgomasis šaukštas yra 15 ml.

    ReplyDelete