2011-01-19

Not only for kids / Ne tik vaikams

Both my sons (2,5 and 1 year old) love avocados and as most kids they have a sweet tooth. When I found Avocado Chocolate Truffles recipe, I had no doubt I shall give it a try. Kids were not so excited, but I liked.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abu mano sūnūs (2,5 ir 1 metukų) mėgsta avokadus ir kaip dauguma vaikų labai mėgsta saldumynus. Kai atradau avokadinių šokoladinių triufelių receptą, neabejojau, jog būtinai jį išbandysiu. Vaikai nepuolė jų valgyti vieno po kito, bet man patiko. 




Avocado Chocolate Truffles / Avokadiniai šokoladiniai triufeliai
 adopted from Anja's Food 4 Thought / adaptuota pagal Anja's Food 4 Thought

120 ml ground toasted almonds / 120 ml maltų kepintų migdolų
60 ml chopped dried apricots / smulkintų džiovintų abrikosų
2 tbsp unsweatened cocoa powder / 2 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
pinch of ground cinnamon / žiupsnis malto cinamono
2 tbsp organic honey / 2 valg. š. organinio medaus
0,5 ripe avocado / 0,5 prinokusio avokado
cocoa for coating / kakava apvoliojimui




Preheat oven to 175 C temperature. Toast almonds for 8-10 min. Leave to cool. Blend almonds in kitchen machine. Add apricots, cocoa and cinnamon. Blend well and add honey and avocado. Blend until well combined. Form walnut size bolls and roll them in cocoa powder. According to Anja, they should be kept in fridge up to three days or freezing is another option.
Makes 15 truffles.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros. Pakepinkite migdolus 8-10 min. Palikite atvėsti. Virtuviniu kombainu susmulkinkite kepintus migdolus, sudėkite abrikosus, kakavą ir cinamoną. Gerai išmaišykite, supilkite medų ir sudėkite avokadą. Maišykite kol masė taps vientisa. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir apvoliokite juos kakavoje. Anja teigia, kad triufelius galima laikyti šladytuve iki trijų dienų arba galima užšaldyti.
Išeina 15 triufelių.




12 comments:

  1. Skamba tikrai įdomiai. Reikia įtraukti į eilę laikams, kai vėl turėsiu savo virtuvę :)

    ReplyDelete
  2. Jei mėgsti saldžiai, tai šie triufeliai visiškai nesaldūs, anot mano vyro, ir būtina dėti cukraus ar bent apvolioti saldžiai :)

    ReplyDelete
  3. Avokadiniai triufeliai? Skamba nerealiai :) to avokado skonis isvis jaucias?

    ReplyDelete
  4. Nestipriai. Man kakava geriausiai jautėsi :) Po kiek laiko išryškėja migdolai, abrikosai ir avokadas. Kakavos kartumas užgožia medų ir abrikosų saldumą. Mano supratimu, avokadas ir medus tik rišamosios medžiagos šitame recepte. Arba avokadas nekoks pasitaikė man :)

    ReplyDelete
  5. Nors nemegstu avokado, bet triufeliai taip ir prasosi but suvalgomi is nuotrauku :)) Labai grazios nuotraukos, ir triufeliai taip ideliai graziai padaryti..

    ReplyDelete
  6. Mane kiekvieną kart "raw" virtuvė nustebina savo kūrybiškumu ir substitutinių ingridientų paieškomis. Labai skanios nuotraukos.

    ReplyDelete
  7. AJ, jei paragautum tikrai gero avokado, esu įsitikinusi, kad jie tau pradėtų patikti. Deja, tokių Lietuvos prekybos centruose nelabai būna :(

    Ačiū. merginos, už pagyras. Nuotraukomis, deja, esu didžiai nepatenkinta. Joms trūksta ryškumo. Iš proto veda dienų tamsumas. Noriu pavasario saulės! :)

    ReplyDelete
  8. Asta, manau, kad tavo tinklaraštis yra "stiliovas". Skiriu tau nuo savęs "Stilish blogger award"

    Daugiau žinių čia:
    http://ausrra.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

    ReplyDelete
  9. Toookios skanios nuotraukos, bet kiek esu bandžiusi daryti triufelius, vis nesigauna tokie, kad norėtųsi kartoti. Nusprendžiau jų nebedaryti. Užtai cinamonines bandeles jau ne kartą kepiau, dėkui už receptą. Šį kartą užsišaldžiau, žiurėsim koks skonis bus atšildžius :)

    ReplyDelete
  10. Skubu pranešti, kad saulėta virtuvė Villa Alps įteikia "Stylish Blog Awards" apdovanojimą! :))

    Daugiau: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2011/01/21/sluoksniuotas-medaus-tortas-ir-stylish-blog-awards/

    ReplyDelete
  11. Ausrra, Asta, dėkoju už įvertinimą!

    Laima, smagu girdėti dėl bandelių. Skonis bus geras! :) Kai bandelės atšils, siūlau dar trumpai pašildyti jas orkaitėje. Bent man, tai šiltos skaniausios.

    ReplyDelete
  12. čia ne raw desertas bet vis tiek išbandysiu, nes prisipirkau avokadų.

    ReplyDelete