2010-12-17

The Pickled Herring Christmas Countdown - 8 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 8



Pickled herring with celery, apple, horseradish and dill / Silkė su salierais, 
obuoliais, krienais ir krapais

6 herring fillets (around 450 g) / 6 silkių filė (apie 450 g)
200 ml sugar / 200 ml cukraus
300 ml water / 300 ml vandens
100 ml vinegar (9-12%) / 100 ml acto (9-12%)
8 white peppercorns / 8 baltieji pipirai
2 shallots / 2 šalotai
75 ml finely chopped celery / 75 ml smulkiai pjaustyto saliero
0,5 sour apple / 0,5 rūgštaus obuolio
3 tbsp grated horseradish / 3 valg. š. tarkuoto krieno
4 tbsp chopped frech dill or 1 tbsp dried dill / 4 valg. š. smulkintų šviežių krapų arba 1 valg. š. džiovintų krapų




Boil up water, vinegar, sugar and peppercorns. Cut shallots thin. Add shallots and celery into boiling mixture and leave to cool. When cold add thin sliced apple, horseradish and dill. Cut herring into 1 cm wide slices. Put herring into a glas jar and pour over marinade. Refrigerate for minimum 24 hours before serving.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite vandenį, actą, cukrų ir pipirus. Plonai supjaustykite šalotus. Sudėkite šalotus ir salierą į verdantį skystį ir palikite atvėsti. Kai skystis jau bus atvėsęs, sudėkite plonai skiltelėmis pjaustytą obuolį, krienus ir krapus. Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į stiklinį indą. Apipilkite marinatu ir laikykite šaldytuve ne mažiau paros.


4 comments:

  1. Užtat kaip gerai kvėpavimo takus pravalo :)

    ReplyDelete
  2. Ką tik pabaigiau. Jau kaip kveeeeeepia.. Myliu salierą tai šita silkutė bus super. Tik krapų pamiršau parsinešt, tai ryt subersiu :)

    ReplyDelete
  3. o mes tik ką pabaigėm šią silkę valgyt :) Sėdint baisioj pūgoj, tokia stipri silkutė kaip tik :)

    ReplyDelete