2010-12-18

The Pickled Herring Christmas Countdown - 7 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 7



Spicy pepper pickled herring / Pikantiška pipirų silkė

100 ml vinegar (9-12%) / 100 ml acto (9-12%)
200 ml sugar / 200 ml cukraus
300 ml water / 300 ml vandens
3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
1 little carrot / 1 maža morka
0,5 red onion / 0,5 raudonojo svogūno
0,5 onion / 0,5 svogūno
0,5 white onion / 0,5 baltojo svogūno
10 allspice berries / 10 kvapniųjų pipirų žirnelių
5 white peppercorns / 5 baltųjų pipirų žirneliai
5 green peppercorns / 5 žaliųjų pipirų žirneliai
5 rosé peppercorns / 5 rožinių pipirų žirneliai
2 anis stars / 2 žvaigždiniai anyžiai
5 bay leaves / 5 lauro lapai




Boil up vinegar, sugar and water. Leave to cool. Cut carrot and onions thin. Cut herring fillets into 1 cm wide slices. Roast all peppercorsn and anis stars in a very hot clean pan for about 30 seconds. Put spices, bay leaves, herring slices, onions and carrot into layers in a glas jar. Pour over marinade and refrigerate for 24-48 hours.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite actą, cukrų ir vandenį. Palikite atvėsti. Morką ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais. Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Švarioje gerai įkaitintoje keptuvėjė apie 30 sekundžių pakepinkite pipirus ir žvaigždinius anyžius. Stikliniame inde sluoksniuokite prieskonius, lauro lapus, silkės gabaliukus, svogūnus ir morkas. Užpilkite marinatą ir laikykite šaldytuve 24-48 valandas.



5 comments:

  1. Kiek daug čia pas tave silkučių.. Pasiilgau silkutės :) bet čia ieškojau kūčioms ir radau tik vienoj parduotuvej ir tai rolmopsus :/ nezinau ka iš jų pavyks padaryt.

    ReplyDelete
  2. Mane tuoj visiškai toks pats likimas ištiks - reiks adaptuotis prie kengūrų virtuvės :)

    ReplyDelete
  3. Tai gali atsidžiaugti silke dabar :)) varške taip pat.. O kengūros bent man neskanios, panaši kažkuo mėsa į jautiena. Be to jos tokios gražios..gaila valgyt :))

    ReplyDelete
  4. Nevalgysim mes tų kengūrų, gal tik paragausim :) Bet bus labai smagu visiškai naują virtuvę atrasti :)

    ReplyDelete
  5. Jų valgymo ypatumai prasideda tuo, kad dažniausiai jie namie negamina :)) o šiaip daug kas iš anglų virtuvės- dievina jautieną, kaledom valgo anglišką pudingą. Didžiuojas savo pavlovos tortais. Čia bent tiek aš pastebėjau :)Ir gerų skanių bulvių, varškės čia deja nėra :)

    ReplyDelete