2010-12-22

The Pickled Herring Christmas Countdown - 3 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 3

Want to indulge yourself with something luxurious this Christmas?  Then try this pickled herring spiced with saffron.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Norite palepinti save prabangiu patiekalu per šias Kalėdas? Tai pabandykite šios šafranu pagardintos silkės.




Tomato pickled herring with saffron / Silkė pomidoruose su šafranu

8 basic pickled herring fillets (without onion) / 8 bazinių marinuotų silkių filė (be svogūno)
100 ml water / 100 ml vandens
4 tbsp sugar / 4 valg. š. cukraus
2 tbsp vinegar / 2 valg. š. acto
400 g crushed tomatoes / 400 g traiškytų pomidorų
1 onion / 1 svogūnas
0,25 g saffron / 0,25 g šafrano
50 ml parsley / 50 ml petražolių
1-2 garlic cloves / 1-2 skiltelės česnako
50 ml canola oil / 50 ml rapsų aliejaus
salt & pepper / druska, pipirai




Boil up water, vinegar and sugar. Leave to cool. Chop onion finely. Shred parsley. Mix all ingredients, except herring. Salt and pepper to taste. Cut herring fillets into 3 cm wide slices. Add slices to tomato mixture and refrigerate at least for 24 hours, best all 48 hours. Sprinkle some shredded parsley on top when serving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite vandenį, actą ir cukrų. Palikite atvėsti. Smulkiai supjaustykite svogūną. Suplėšykite petražolių lapelius. Sumaišykite visus produktus, išskyrus silkę. Pagardinkite druska ir pipirais. Silkę supjaustykite 3 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į pomidorų mišinį. Laikykite šaldytuve bent 1 parą, o dar geriau visas 2. Prieš patiekdami apibarstykite petražolių lapeliais.



2 comments:

  1. Hmmm I don't think I've ever had pickled herring before but this sounds really good!

    ReplyDelete
  2. Joanne, it is not easy to get pickled herring in the US, as far as I know. But give it a try if you end up in the northern part of Europe. Really tasty :)

    ReplyDelete