2010-12-23

The Pickled Herring Christmas Countdown - 2 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 2

Classical Italian combination of toamtoes and basil suits even to pickled herring. This pickled herring can be eaten directly, but becomes flavoursome after a few hours in a fridge.
I found the recipe here.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klasikinis itališkas pomidorų ir bazilikų duetas tinka net ir silkei. Ši silkė gali būti valgoma iš karto, bet skoniai geriausiai atsiskleidžia po poros valandų šaldytuve.
Receptą radau čia.




Pickled herring with Italian touch / Silkė itališkai

2 sets basic pickled herring (without onion, uncut fillets) / 2 porcijos bazinės marinuotos silkės (be svogūno, nepjaustytos)
4 shallots / 4 šalotai
250 g pearl or cherry tomatoes / 250 g perlinių arba vyšninių pomidoriukų
bunch of basil / ryšelis bazilikų




Take fillets from marinade and cut into 1-2 cm wide slices. Strain marinade and save for later. Chop shallots finely. Halve tomatoes and mash them a bit with a fork. Mix tomatoes, shallots and herring together and pour over marinade just enough to cover everything. When serving add basil leaves.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Išimkite silkių filė iš marinato ir supjaustykite 1-2 cm pločio gabaliukais. Perkoškite marinatą, jo reiks vėliau. Smulkiai supjaustykite šalotus. Pomidoriukus perpjaukite per pusę ir lengvai patraiškykite juos šakute. Sumaišykite pomidorus, šalotus ir silkę. Užpilkite tiek marinato, kad tik vos vos uždengtu silkę. Patiekdami suberkite baziliko lapelius.



No comments:

Post a Comment