3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
4 shallots or 1 leek / 4 šalotai arba 1 poras
1 big red onion / 1 didelis raudonasis svogūnas
1 bunch of dill / 1 pundelis krapų
250 ml sugar / 250 ml cukraus
8 crashed allspice berries / 8 sutraiškyti kvapnieji pipirai
3 lemons (250 ml fresh squeezed juice) / 3 citrinos (250 ml šviežiai spaustų sulčių)
Cut herring fillets into 1-2 cm wide slices, Cut shallots or leek, slice onion and chop dill. Put herring, onion, shallots or leek, dill, sugar and allspice berries in layers into a glas jar. Pour over lemon juice and refrigerate for 24 hours. Enjoy super fresh taste!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkę supjaustykite 1-2 cm pločio gabaliukais. Supjaustykite šalotus arba porą, svogūną ir susmulkinkite krapus. Sluoksniuokite silkę, svogūną, šalotus arba porą, krapus, cukrų ir kvapniuosius pipirus stikliniame inde. Užpilkite citrinos sultimis ir laikykite šaldytuve 1 parą. Mėgaukitės super gaiviu skoniu!
Gaila,kad isvaziuojam, o tai isiverzciau pas jus dar vienam silkiu ragavimui!
ReplyDeleteOj mielai prašom. Arba bent jau užvažiuok silkutės pasiimti ir namie pavalgykit visi. Turiu 4 naujas rūšis :)
ReplyDeleteOi kaip sunku išsirinkti iš šitokios gausybės silkių, kurią gaminti;) Asta, nu kuri skaniausia?
ReplyDeleteKvanksht, skonis skoniui nelygu. Man skaniausia silkė su lašiša (http://villa-alps.blogspot.com/2010/12/pickled-herring-christmas-countdown-12.html), bet Kūčioms ji netinka. Kūčioms rinkčiausi silkę su kadagio uogom ir imbieru (http://villa-alps.blogspot.com/2010/12/pickled-herring-christmas-countdown-21.html) ir silkę, kurią paviešinsiu rytoj.
ReplyDeleteO šiaip visos silkės vertos dėmesio. Gaminčiau visas dar kartą :)
ReplyDeleteŠiandien, kai mama paprašė padėti surasti gerą silkės receptą šventiniam kūčių stalui į galvą šovė tik viena minti "VIlla-alps". Asta visi receptai labai įdomūs ir naudingi. Ačiū Tau :)
ReplyDeleteKotryna, skanios silkės Tau ir Tavo šeimai!
ReplyDeleteThese look great. I've never had pickled herring before but after looking at your pictures, I would love to try it. Great photos!
ReplyDelete