2010-12-03

The Pickled Herring Christmas Countdown - 22 / Silkė silkutė Kalėdų belaukiant - 22


Curry pickled herring with apples and deep-fried onions / Kario silkė
su obuoliais ir riebaluose keptais (fritiūrintais) svogūnais

Freshly deep-fried onions are best, but bought roasted onions go well as well.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šviežiai fritiūrinti svogūnai skaniausia, bet tinka ir pirktiniai kepti svogūnai.


2 tbsp red apple in small cubes / 2 valg. š. mažais kubeliais pjaustyto raudono obuolio
2 tbsp finely chopped onion / 2 valg. š. smulkinto svogūno
3 tbsp canola oil / 3 valg. š. rapsų aliejaus
1 tsp curry / 1 arb. š. kario
1 tbsp concentrated apple juice / 1 valg. š. koncentruotų obuolių sulčių
1 tsp white wine vinegar (optional) / 1 arb. š. baltojo vyno acto (nebūtina)
100 ml mayonaisse / 100 ml majonezo
50 ml sour cream / 50 ml grietinės
pinch of salt / žiupsnis druskos
1 little onion / 1 mažas svogūnas
300 ml canola oil / 300 ml rapsų aliejaus
1 tbsp chopped chives / 1 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų


Fry onions, apples in oil together with curry for around 1 min. Add apple juice and vinegar and take the pan away from the heat to cool. Cut herring in 1-2 cm wide slices. Mix together sour cream and mayonaise, add curry mixture. Add salt to taste. Finally add herring. Refrigerate for 24 hours.
Cut onion in rings. Heat up oil up to 160 C temperature. Deep-fry onion rings for 4-5 min. Put onions on paper towels to dry. (I skipped this step as I had roasted onion in my kitchen cupboard)
Garnish curry pickled herring with deep-fried onions and chopped chives.
This pickled herring can be kept in fridge for 2-3 days. The colour and taste gets more intensive each day because of curry.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svogūnus, obuolius ir karį pakepinkite aliejuje ant gerai įkaitintos keptuvės apie 1 min. Supilkite obuolių sultis ir actą. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite atvėsti. Silkę supjaustykite 1-2 cm pločio gabaliukais. Sumaišykite grietinę su majonezu, sudėkite kario mišinį. Paskaninkite druska ir sudėkite silkės gabaliukus. Laiykite šaldytuve 1 parą.
Svogūną supjaustykite žiedais. Aliejų įkaitinkite iki 160 C temperatūros ir kepkite svogūno žiedus 4-5 min. Juos sudėkite ant popierinio rankčluosčio, kad apdžiūtų. (Praleidau šitą recepto dalį, nes virtuvės spintelėje turėjau pirktinių keptų svogūnų)
Prieš patiekdami silkę, apibarstykite ją fritiūrintais svogūnų žiedais ir smulkintais laiškiniais česnakais.
Šią silkę galite laikyti šaldytuve 2-3 dienas. Spalva ir skonis dėl kario intensyvėja kasdien.


Recipe from Allt om Mat magazine, Special Christmas edition, 2009.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Receptas iš Allt om Mat žurnalo, specialaus kalėdinio numerio, 2009.

5 comments:

  1. Va šita man laabai skaniai atrodo :)

    ReplyDelete
  2. Joo, man ir... Čia ir dabar, prašom, ba tos Kalėdos kur ten dar, tenainas kažkur...

    ReplyDelete
  3. Šiaip konkrečiai šita nėra tokia skani, kaip nufotografuoti sugebėjau :) Kažkokia neskani silkės filė pasitaikė ir sugadino visą reikalą. Su skania silkės filė, tai niam niam :)

    ReplyDelete
  4. kaip tik pradėjau daryti, bet radau netikslumą: "Supilkite obuolių sultis ir actą" kokį actą ir kiek jo reikia?

    ReplyDelete
  5. Ačiū už pastabą. Jau pataisiau. Actas nėra būtinas. Bet kam trūksta rūgštelės, tai rekomenduoju įsipilti :)

    ReplyDelete