2010-12-05

The Pickled Herring Christmas Countdown - 20 / Silkė silkutė Kalėdų belaukiant - 20

The most tasty mangos grow in the Philippines. I have tried them in a small village in one of thousand small Philippine islands. And I can still feel that taste. It was delicious! And there were a lot of mongos to eat. Unfortunatelly none of mangos bought in the store come up to that taste level. What ever taste of ripe mango you have is, it whill refresh the pickled herring.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patys skaniausi mangai auga Filipinuose. Man teko jų ragauti mažame kaimelyje vienoje iš daugelio mažų Filipinų salų. Aš vis dar jaučiu tą skonį. Buvo nepaprastai skanu! Ir buvo daug mangų. Deja, nė vienas pirkti nė iš tolo neprimena to filipinietiško skonio. Tačiau kokio skonio bebūtų jūsų turimas prinokęs mango, silkei jis suteiks gaivumo.




Mango pickled herring / Mango silkė
Adopted from Allt om Mat magazine, issue 5, 2010 / Adaptuota iš Allt om Mat žurnalo, nr. 5, 2010

6 herring fillets (around 450 g) / 6 silkių filė (apie 450 g)
100 g frozen or fresh mango / 100 g šaldyto arba šviežio mango
200 ml low fat sour cream / 200 ml neriebios grietinės
50 ml mayonnaise / 50 ml majonezo
1,5 tbsp mango balsamic vinegar / 1,5 valg. š. balzaminio mangų acto
2 tbsp chopped chives / 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų




Cut herring in 1 cm wide slices. Defrost frozen mango, if you use frozen one. Blend mango, add sour cream, mayonnaise, vinegar and chives. Stir well and add herring slices. You can eat it directly, but tastes better after 24 hours in refrigerator. Should be kept in fridge and eaten up in 2-3 days.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Atšildykite mango gabaliukus, jei naudojate šaldytą mangą. Sutrinkite mango rankiniu maišytuvu (blenderiu), sudėkite grietinę, majonezą, actą ir laiškinius šesnakus. Gerai išmaišykite ir sudėkite silkės gabaliukus. Galima valgyti iš karto, bet skaniau po paros šaldytuve. Po to laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-3 dienas.

8 comments:

  1. Klausyk, 'silkine' Asta, nenervink! Antraip reiks į Ikea kelią minti, nes čia normalios silkės ne taip paprasta rast, pasirodo. Hrr. :)

    ReplyDelete
  2. Ikejoj silkės irgi nėra, o su lietuviškom visos silkės skanesnės buvo nei su švediškom. Man IKI silkes ir Prismoj patiko. Šiandien važiuosiu nauju silkių Stokholme ieškoti, nes paskutinės pirktos, tai kažkokios nevalgomos. Fui

    ReplyDelete
  3. Kad buvo, tikrai, stiklainėliuose kažkokiuose padažuose. Skanios atrodė, ypač česnakiniam-majoneziniam ir, atrodo, kario, panašiam kaip tu gaminai :)
    Aišku, visad turiu variantą ieškot vietinėse lietuviškose/lenkiškose parduotuvėse, bet man jose visad taip smirda :))

    ReplyDelete
  4. Aj, tu apie jau paruoštas silkes :) Ten garstyčių ir kažkokia dar silkutė.

    ReplyDelete
  5. O as buvau tikra,kad skaniausi mangai auga Dominikoje:) ech, bent jau Lt tai nesiryztu net pirkti ju, nes nesinori to prisimenamo tobulo skonio sugadinti. O derinys bais idomus, kiekviena diena uzsuku i jusu puslapi su nekantrumu laukdama kokiam gi dar derinyj silke gali suskambeti:)

    ReplyDelete
  6. Oj tu derinių daugiau nei dienų iki Kalėdų. Jau matau, kad reikėjo ne Advento silkių kalendorių, o 52 silkių savaites organizuoti :)

    ReplyDelete
  7. o kažin jeigu vietoj mangų balzaminio acto pilti paprastą balzaminį actą? abejoju ar tokio kur nors rasčiau...

    ReplyDelete
  8. mangų balzaminis actas yra skaisčiai geltonas, o paprastas balzaminis actas tamsiai rudas, tad padažo spalva gali nelabai viliojanti tapti :)

    ReplyDelete