2010-12-06

The Pickled Herring Christmas Countdown - 19 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 19



Christmas without lingonberry are not Christmas. I use them a lot. Side by side with meat, in pastries and even for pickled herring. I like the sourness of these berries.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kalėdos be bruknių - ne Kalėdos. Naudoju jas daug kur. Prie mėsos, kepiniams ir netgi marinuotai silkei. Man patinka šių uogų rūgštumas.



Lingonberry pickled herring / Brukninė silkutė

100 ml white wine vinegar / 100 ml baltojo vyno acto
8 ground black peppercorns / 8 grūsti juodieji pipirai
100 ml cane sugar / 100 ml cukranendrių cukraus
100 ml water / 100 ml vandens
1 red onion / 1 raudonas svogūnas
100 ml lingonberries / 100 ml bruknių


Take out herring slices from bacis marinated herring marinade. Mix together vinegar, peppers, sugar (I have used dark brown soft cane sugar this time) and water in a pot. Boil until sugar melts completely. Slice onion into thin rings. Put onions and lingonberies into vinegar mixture and leave it to cool. Put herring slices into a clean glas jar and pour over marinade. Refrigerate for 6-8 hours.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Išimkite silkių gabaliukus iš bazinės silkės marinato. Puode sumaišykite actą, pipirus, cukrų  (šįkart naudojau ir vandenį. Kaitinkite kol cukrus visiškai ištirps. Svogūną supjaustykite plonais žiedais. Svogūnus ir bruknes dėkite į naująjį marinatą ir palikite jį atvėsti. Silkių gabliukus sudėkite į švarų stiklinį indą ir užpilkite marinatą. Laikykite šaldytuve 6-8 valandas.

No comments:

Post a Comment