Today's pickled herring is one of my favorits. Fresh ginger boosts the taste.
Recipe from Allt om Mat magazine, Special Christmas edition, 2008.
Recipe from Allt om Mat magazine, Special Christmas edition, 2008.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandienos silkutė viena mano mėgstamiausių. Šviežias imbieras labai pagyvina skonį.
Receptas iš Allt om Mat žurnalo, specialaus kalėdinio leidinio, 2008.
Receptas iš Allt om Mat žurnalo, specialaus kalėdinio leidinio, 2008.
Juniper berry and ginger pickled herring / Silkė su kadagio uogom ir imbieru
6 herring fillets (around 450 g) / 6 silkių filė (apie 450 g)
2 cm fresh ginger / 2 cm šviežio imbiero
1 onion / 1 svogūnas
100 ml vinegar / 100 ml acto
200 ml sugar / 200 ml cukraus
300 ml water / 300 ml vandens
10 juniper berries / 10 kadagio uogų
5 white peppercorns / 5 baltieji pipirai
1 bay leaf / 1 lauro lapas
If you can not get fresh juniper berries, so dried ones shall do as well.
Grate ginger and slice onion. Crash juniper berries. Boil up all ingredients except herring. Leave to cool. Cut herring into 2 cm wide slices and put into glas gar. Pour over marinade and leave in fridge for 24 hours.
Decorate with juniper berries when serving.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jei negausite šviežių kadagio uogų, tai puikiai tiks ir džiovintos.
Sutarkuokite imbierą ir supjaustykite svogūną. Sutraiškykite kadagio uogas. Užvirinkite visas sudėtines dalis, išskyrus silkę. Palikite atvėsti. Silkę supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir sudėkite į stiklinį indą. Užpilkite marinatu ir palikite parai šaldytuve.
Prieš patiekdami, silkę apibarstykite kadagio uogomis.
Prieš patiekdami, silkę apibarstykite kadagio uogomis.
Asta, puikios silkutės! Išbandžiau tą su apelsinais. Skani, su gaiviu apelsino kvapu ir poskoniu, mums patiko... Laukiu recepto su garstyčių padažu... :)
ReplyDeleteAteis eilė ir garstyčių silkei :) Iki kalėdų juk DAR 3 savaitės liko :) O gal TIK :)
ReplyDeleteLabai smagu, kad patiko apelsininis silkutės gaivumas. Ši su imbieru irgi tada turėtų patikti.
ReplyDeleteDieviško skonio silkė :) Gerai, kad mano draugas jas mėgsta, nes dabar vos ne kiekvieną dieną valgome silkutę :D Ir vėl nusižiūrėjau keletą :D
ReplyDeleteEgle, tik atsargiai su tom silkėm acto marinate. Nepersivalgykite jomis visomis iš karto, kad nebūtų kaip man. Aš buvau lengvai apsinuodijusi actu, kai per trumpą laikotarpį daug tokios silkės prigaminau ir privalgiau. Actas didesniais kiekiais yra nuodingas. Gerai, kad greitai supratau, ko čia man nelabai gera ir maudžia galvą.
ReplyDeleteo, šito nežinojau. Ačiū, kad pasakėte :) Niekad nepagalvočiau, kad actas nuodingas :S
ReplyDeletenežinojau, kad kadagio uogos yra valgomos. Ar bet kokias galima kieme prisirinkti ar kažkur galima jų nusipirkti? Labai įdomus receptas, reikės būtinai išbandyti.
ReplyDeleteDžiovintas kadagio uogas pirkau www.aliejus.com parduotuvėje, bet tikriausiai ir kitose prieskonių parduotuvėse yra jų
ReplyDelete