2010-12-24

The Pickled Herring Christmas Countdown - 1 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 1



Pickled herring with beetroots and horseradish / Silkė su burokėliais ir krienais

1 set basic pickled herring (without onion) / 1 porcija bazinės marinuotos silkės (be svogūno)
1 beetroot / 1 burokėlis
0,5 red onion / 0,5 raudonojo svogūno
2 tbsp black currants / 2 valg. š. juodųjų serbentų
1 tbsp grated horseradish / 1 valg .š. tarkuoto krieno




Boil beetroot until soft. Rub bettroot peel off under cold running water. Take herring slices from marinade and cut into 1-2 cm wide slices. Strain marinade and save for later. Slice onion thin. Mix together herring, beetroot, onion, horseradish and black currant in a glass jar. Pour over 200 ml marinade. Refrigerate for 8 hours. Eat it up in 1-2 hours, then it tastes best.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Virkite burokėlį, kol taps minkštas. Nutrinkite burokėlio lupeną po šaltu bėgančiu vandeniu. Išimkite silkių gabaliukus iš marinato ir supjaustykite 1-2 cm pločio gabaliukais. Perkoškite marinatą, jo reiks vėliau. Plonai supjaustykite svogūną. Sumaišykite silkę, burokėlius, svogūnus, krienus ir juoduosius serbentus stikliniame inde. Užpilkite 200 ml marinato. Laikykite šaldytuve 8 valandas. Suvalgykite per 1-2 valandas, tada geriausias skonis.

No comments:

Post a Comment