2010-12-12

The Pickled Herring Christmas Countdown - 13 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 13



Refreshing citrus pickled herring / Gaivi citrusinė silkė

3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
100 ml low-fat sour cream / 100 ml neriebios grietinės
50 ml mayonnaise / 50 ml majonezo
1 tbsp liquid honey / 1 valg. š. skysto medaus
zest of 0,5 lime / 0,5 laimo vaisiaus tarkuota žievelė
1 tbsp lime juice / 1 valg. š. laimo sulčių
zest of 0,5 orange / 0,5 apelsino tarkuotos žievelė
50 ml orange juice / 50 ml apelsino sulčių



Cut herring into 1 cm wide slices. Mix everything for creamy mixture and add herring slices. Refrigerate for 24-48 hours before serving. Decorate with lime and orange zest.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Sumaišykite viską kreminei masei ir sudėkite silkės gabaliukus. Laikykite šaldytuve 1-2 paras. Patiekdammi apibarstykite tarkuotomis laimo vaisiaus ir apelsino žievelėmis.


2 comments:

  1. Receptai vienas už kitą įdomesni :) Pasimečiau, negaliu išsirinkti, ką gaminsiu Kūčių stalui :)

    ReplyDelete
  2. Ačiū, stengiuos silkę iš po burokėlių patalų ištraukti :) Garantuoju, kad dar įdomių silkių receptų turiu :)

    ReplyDelete