Salmon pickled herring / Silkė su lašiša
3 herring fillets / 3 silkių filė
150 g cold smoked salmon / 150 g šaltai rūkytos lašišos
50 ml sour cream / 50 ml grietinės
2 tbsp mayonnaise / 2 valg. š. majonezo
quarter of red onion / ketvirtis raudonojo svogūno
1 tbsp chopped chive / 1 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų
freshly grounded black pepper / šviežiai maltų juodųjų pipirų
Cut herring fillets into 1 cm wide slices. Cut salmon finely. Mix together sour cream, mayonnaise and salmon. Chop onion finely. Add onion, herring slices into the mixture and sprinkle chives on top. Pepper to taste. Refrigerate for 24 hours. Could be kept in fridge almost 1 week.
Recipe adopted from Allt om Mat magazine, special Christmas edition, 2009.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkes supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Labai smulkiai supjaustykite lašišą. Sumaišykite grietinę, majonezą ir lašišą. Susmulkinkite svogūną. Įmaišykite svogūna ir silkę. Ant viršaus užbarstykite laiškinius česnakus ir pagardinkite pipirais. Laikykite šaldytuve 1 parą. Ši silkė šaldytuve gali stovėti iki 1 savaitės.
Receptas adaptuotas iš Allt om Mat žurnalo, specialaus kalėdinio numerio, 2009.
No comments:
Post a Comment