Even during the hottest summer days I rarely eat ice cream. These days we have rain and the days are pretty dark. Strangely enough I realized I want some ice cream to brighten the day. Luckily I had some rhubarbs in the fridge for a tasty ice cream sauce.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Net karščiausiomis vasaros dienoms aš labai retai valgau ledus. Šiomis dienomis lyja, ir dienos pakankamai tamsios. Pakankamai keista, bet supratau, kad dienos praskaidrinimui noriu ledų. Šaunumėlis, kad šaldytuve turėjau rabarbarų skaniam ledų užpilui.
Rhubarb and cinnamon sauce for ice cream / Rabarbarų ir cinamono užpilas ledams
your favourite vanilla ice cream / jūsų mėgstamiausi vaniliniai ledai
for 2 litre of ice cream: / 2 litrams ledų:
500 ml rhubarb, 1 cm long pieces / 500 ml rabarbarų, 1 cm gabaliukais
100 ml sugar syrup or maple syrup / 100 ml cukraus sirupo arba klevų sirupo
100 ml water / 100 ml vandens
1 tsp ground cinnamon / 1 arb. š. cinamono miltelių
1 tsp vanilla sugar / 1 arb. š. vanilės
Put rhubarb pieces into Teflon pot. Pour over sugar syrup and water, add cinnamon and vanilla sugar. Mix to distribute cinnamon and vanilla sugar well. Bring it to boil and then simmer for around 15 minutes.
Pour as much as you wish on vanilla ice cream while still warm. Mmm...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sudėkite rabarbarus į tefloninį puodą. Užpilkite cukraus sirupu ir vandeniu, suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Išmaišykite, kad cinamonas ir cukrus gerai pasiskirstytų. Užvirinkite ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min.
Pilkit dar šiltą, kiek širdis geidžia, ant vanilinių ledų. Mmm...
If you would like the sauce to be more rosy than brown, so put a cinnamon stick instead of ground cinnamon. Remove it after simmering is finished.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jei norite, kad užpilas būtų rausvesnis, o ne rudas, tai vietoj cinamono miltelių įdėkite cinamono lazdelę, kurią išimsite, kai užpilas bus paruoštas.
Skaniai tu čia :)
ReplyDeleteGrazuole, kaip Tu viska speji?!
ReplyDeleteJurgita, ačiū, buvo tikrai skanu :)
ReplyDeleteAgne, nieko nespėju, į nieką neįsigilinu ir tik plaukiu paviršiumi :)