2010-07-01

Strawberry mousse cake with rhubarb and vanilla cream layer / Braškinio muso tortas su rabarbarų ir vanilės kremo sluoksniu

Strawberries mean summer for me. And in summer warmth cakes for celebrating some nice occasions with your family and/or friends should be light and smell the freshness of summer. So here comes a real summer dream with the tastes of strawberries, vanilla and rhubarb which I made as a dessert for my midsummer menu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Braškės man reiškia vasarą. O vasaros karštyje tortas kokia nors gražia proga su šeima ir/ar draugais turėtų būti lengvas ir kvepėti vasaros gaiva. Tad pristatau tikrą vasarišką svajonę su braškių, vanilės ir rabarbarų skoniais, kurią gaminau vidurvasario meniu desertui.




Strawberry mousse cake with rhubarb and vanilla cream layer /
 Braškinio muso tortas su rabarbarų ir vanilės kremo sluoksniu

300 ml (around 200 g) peeled and cut rhubarb / 300 ml (apie 200 g) nuluptų ir supjaustytų rabarbarų
200 ml sugar / 200 ml cukraus
300 ml thick vanilla cream / 300 ml tiršto vanilinio kremo
2 cake bottoms / 2 torto pagrindai
1 litre strawberries / 1 litras braškių
200 g cream cheese / 200 g kreminio sūrio
150 ml whip cream / 150 ml riebios grietinėlės
6 gelatin leaves = 3 tsp gelatin powder / 6 želatinos lapeliai = 3 arb. š. želatinos miltelių
strawberries for decorating / braškės dekoravimui

I was a bit short of time, so I used vanilla cream powder and ready made cake bottoms. The taste for sure is even better if to prepare home made vanilla cream and bake cake bottoms.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Man trūko laiko, tad aš naudojau vanilinio kremo miltelius ir parduotuvinius torto pagrindus. Tortas, žinoma, dar skanesnis, jei pasigamintumėte naminį vanilinį kremą ir išsikeptumėte biskvitinius pagrindus.


Boil rhubarb and half of the sugar on a low heat until rhubarb gets soft. Let it cool down. Mix together rhubarb and vanilla cream. Take a spring form and put one cake bottom in it. Spread all the cream on the cake bottom. Put the other cake bottom on top and push down gently.
Blend strawberries. Frozen ones suit perfectly as well. Whisk together cream cheese, whip cream and second half of the sugar. Put blended strawberries and stir well.
Put gelatin into cold water for 10 min. Take it out and melt it on a low heat. Mix gelatin into a little part of the strawberry mousse. Then mix with the rest of the cream. Pour the mousse on the cake bottom in the spring form. Refrigerate for 4 hours.
Decorate with fresh strawberries before serving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaitinkite rabarbaru su puse cukraus ant mažos ugnies, kol rabarbarai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sumaišykite rabarbarus su vaniliniu kremu. Į torto formą įdėkite pirmąjį torto pagrindą ir aptepkite jį visu kremu. Ant viršaus uždėkite antrąjį torto pagrindą ir švelniai paspauskite.
Blenderiu išsukite braškes. Kuo puikiausiai tiks ir šaldytos braškės. Suplakite kreminį sūrį, grietinėlę ir likusį cukrų. Sudėkite braškių tyrelė ir vėl gerai išmaišykite.
Želatiną pamerkite į šaltą vandenį 10 min. Išimkite ir ištirpinkite ant mažos ugnies. Sumaišykite su nedidele dalimi muso. Po to sumaišykite su visu musu. Užpilkite musą ant torto pagrindo. Laikykite šaldytuve 4 valandas.
Prieš nešdami tortą ant stalo, padekoruokite šviežiomis braškėmis.

1 comment:

  1. This pie looks really yummy, especially in 52 weeks blog picture. Oh I wish to try this recipe, but our kitchen sink is "out of duty", so can't do anything today :(

    p.s. šaunus blogas! very cozy :)

    ReplyDelete