---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Štai ir paskutiniai du vidurvasario meniu užkandžiai.
Lemon marinated salmon wraps with horseradish cream / Citrinoje marinuotos lašišos suktinukai su krienų kremu
2 flat breads / 2 plokščios duonos
200 g cold smoked salmon, thin sliced / 200 g šalto rūkymo lašišos, pjaustytos plonai
30 ml fresh lemon juice / 30 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
50-60 g cream cheese / 50-60 g kreminio sūrio
1 tbsp prepared horseradish / 1 valg. š. krienų
These wraps should be prepared in advance. Then they taste the best.
Leave salmon in lemon juice in the fridge over the night. Next day mix together cream cheese and prepared horseradish. Spread this mixture on the flat breads, put salmon slices on top and wrap tightly. Roll the wraps into the plastic wrap and leave in the fridge for at least 4 hours.
Leave salmon in lemon juice in the fridge over the night. Next day mix together cream cheese and prepared horseradish. Spread this mixture on the flat breads, put salmon slices on top and wrap tightly. Roll the wraps into the plastic wrap and leave in the fridge for at least 4 hours.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiuos suktinukus reiktų pasigaminti iš anksto. Tada jie patys skaniausi.
Palikite lašišos gabaliukus marinuotis citrinos sultyse per naktį šaldytuve. Kitą dieną sumaišykite kartu kreminį sūrį ir krienus. Šia mase aptepkite plokščias duonas, ant viršaus išdeliokite lašišą ir standžiai suvyniokite. Įsukite į maisto plėvelę ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas.
Anchovy and potatoes bolls / Ančiuvių ir bulvių kamuoliukai
1 can anchovy (around 60 g) / 1 skardinė ančiuvių (apie 60 g)
around 200 g boiled potatoes with peel / apie 200 g virtų bulvių su lupena
1 tbsp chopped onion / 1 valg. š. smulkinto svogūno
100 ml cream cheese / 100 g kreminio sūrio
salt & pepper / druska ir pipirai
chopped chive / smulkinti laiškiniai česnakai
Drain anchovy and chop them nicely. Peel potatoes and chop them nicely too. Mix together anchovy, potatoes, onion and cream cheese. Salt and pepper to taste. Form small bolls from the mixture and roll them in the chive. Refrigerate until eating.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nuvarvinkite ir susmulkinkite ančiuvius. Nulupkite ir susmulkinkite bulves. Sumaišukite ančiuvius, bulves, svogūną ir kreminį sūrį. Paskaninkite durska ir pipirais. Suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos laiškiniame česnake. Prieš valgydami palaikykite šaldytuve.
No comments:
Post a Comment