2010-07-28

Banana bread with Macadamia nuts / Bananų pyragas su Makadamijos riešutais

Yesterday I noticed that we fotgot to eat bananas and they got overripe. A perfect opportunity to bake banana bread today.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vakar pastebėjau, kad pamiršome valgyti bananus ir jie pernoko/pajuodavo. Puiki proga kepti bananų pyragą.



  Banana bread with Macadamia nuts / Bananų pyragas su Makadamijos riešutais

100 g butter, room temperature / 100 g sviesto, kambario temperatūros
250 ml sugar / 250 ml cukraus
400 ml flour 405 type (or regular) / 400 ml kvietinių miltų, D405 (arba paprastų)
1 tbsp baking powder / 1 valg. š. kepimo miltelių
0,5 tbs salt / 0,5 arb. š. druskos
400 ml mashed overripe bananas / 400 ml trintų pernokusių bananų
50 ml dried cocos flakes / 50 ml kokoso drožlių
 2 egss / 2 kiaušiniai
200 ml Macadamia nuts /  200 ml Makadamijos riešutų


Mix together butter and sugar. Add bananas and cocos flakes. Whisk eggs and add them to the  banana mixture. In a seperate bowl mix together flour, baking powder and salt. Chop Macadamia nuts. Mix everything together.
Bake in buttered form in 175 C in the lower part of the owen for 50-60 min. If the top crust starts to be too dark, cover it with foil.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ištrinkite sviestą su cukrumi. Supilkite trintus bananus ir kokoso drožles. Išplakite kiaušinius ir įmaišykite į bananų masę. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Susmulkinkite Makadamijos riešutus. Viską sumaišykite.
Kepkite sviestu pateptoje kepimo formoje 175 C temperatūroje, apatinėje orkaitės dalyje, apie 50-60 min. Jei pyrago viršus pradės darytis per tamsus, uždenkite pyragą folija.

4 comments:

  1. Neisivaizuoju jo skonio, nes man makadamoijos riešutai tokie beskoniai ... (: kiek bananinių pyragų kepus esu, tai su graikiškais idealiausias derinys.

    ReplyDelete
  2. Graikiški riešutai man labai neskanūs, tad nieko su jais negaminu. Pyragą, žinoma, galima kepti ir visiškai be riešutų. Bet va turėjau Makadamijos riešutų ir įkrito jie į pyragą :)

    ReplyDelete
  3. Labai skanus ir greitai paruošiamas (mažai maišymo ir mazai nešvarių indų) pyragas, ta traški plutelė - tobula!
    Tik aš nedėjau riesutu ir kokoso drožlių (nemėgstu), o įdėjau aguonų, gavosi labai, labai gardus pyragas!

    ReplyDelete
  4. Džiugu girdėti, Jolita! Reiks man ir vėl šio pyrago išsikepti :)

    ReplyDelete