2010-06-06

Oven pancake with pears / Blynas su kriaušėmis keptas orkaitėje

Sometimes I am not in a mood to spend my time standing and frying pancakes. Then I follow Swedish tradition of oven pancake and have some 20 min for something more interesting than frying pancakes.

This time I made an oven pancake with pears.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kartais visai neturiu nuotaikos leisti laiką kepant blynus keptuvėje. Tokiu atveju kepu švedišką blyną orkaitėje ir išlošiu 20 min laiko daryti ką nors kitka nei stovėti prie viryklės.

Šįkart pagaminau blyną su kriaušėmis.


This should be enough for 4 persons:
350 ml flour
600 ml milk
4 eggs
about 1/2 tsp salt
8 pears
1 package mascarpone cheese
2 tbsp honey

Preheat the oven up to 225 C. Make pancakes pastry from eggs, milk and flour. Put some salt to taste and pour this mixture into an oven-safe form.
Peel all pears and cut 7 of them into slices. Decorate the pancake with pear slices and put into the oven for 25 minutes.
Grate the last pear. Stir mascarpone with pear and honey.
Now you have 20 min for something else before you enjoy your pancake.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tešlos turėtų užtekti pavalgyti 4 asmenims:
350 ml miltų
600 ml pieno
4 kiaušiniai
apie 1/2 arb. š. druskos
8 kriaušės
1 indelis maskarponės sūrio
2 valg. š. medaus

Užkaiskite orkaitę iki 225 C. Pagaminkite tešlą iš kiaušinių, pieno ir miltų. Įberkite druskos ir supilkite tešlą į orkaitei tinkantį indą.
Nulupkite visas kriaušes, bet supjaustykite griežinėliais tik 7. Išdeliokite griežinėlius ant tešlos ir palikite kepti 25 min.
Sutarkuokite likusią kriaušę. Sumaišykite maskarponės sūrį su kriaušės tarkiu bei medumi.
O dabar jūs turite 20 min kažkam kitam.

7 comments:

  1. šituos blynus ir aš mėgstu - sumaišei tešlą ir į orkaitę :) jokio vargo tik vat niekada nesugalvojau daryti saldaus varianto. reiks išbandyt :)

    ReplyDelete
  2. I've never made a Swedish pancake, but you've inspired me to make them this way next time. These look very delicious!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. o miltų tikrai tik 350 ml, gal 350 g? Labai labai skysta gaunasi

    ReplyDelete
  5. Tikrai 350 ml. Tešla ir turi būti skysta, bet ji kuo puikiausiai iškeps orkaitėje. Skanaus blyno!

    ReplyDelete