2010-06-04

Nut sacks without nuts

Recently I bought Crema di Balsamica with raspberries and wanted to try it in the dessert making. Therefore I browsed DanSukker Swedish web page for the ideas. Nötsäckar (translation into English - nut sacks) seemed to be suitable recipe for what I had in my kitchen. 
As nut sacks recipe is not available on English version of DanSukker web page, so here comes the translation.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neseniai nusipirkau kreminio balzaminio acto su avietėmis ir norėjau išbandyti jį desertų gamyboje. Idėjų desertui ieškojau švediškame DanSukker tinklapyje. Nötsäckar (vertimas į lietuvių kalbą - riešutų maišeliai) receptas tiko pagal namie turimus produktus.
Šio recepto neradau lietuviškoje DanSukker tinklapio versijoje, tad pateikiu vertimą.

Nut sacks /Riešutų maišeliai
1 package butter-pastry / 1 pakuotė sviestinės tešlos
2 tbsp raisins / 2 valg. š. razinų
1 tbsp dried cranberries / 1 valg. š. džiovintų spanguolių
2 tbsp rum / 2 valg. š. romo
100 g walnuts / 100 g graikinių riešutų
2 tbsp melted butter / 2 valg. š. lydyto sviesto
50 ml cane icing sugar / 50 ml cukranendrių cukraus pudros
1 tbsp light sugar syrup / 1 valg. š. šviesaus cukraus sirupo
1 tsp vanilla sugar / 1 arb. š. vanilinio cukraus
1 egg / 1 kiaušinis
icing sugar / cukraus pudra

And my recipe turned to be nut sacks without nuts or simply fruit sacks.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aš gaminau riešutų maišelius be riešutų arba tiesiog džiovintų vaisių/uogų maišeliai.

1 package butter-pastry / 1 pakuotė sviestinės tešlos
2 tbsp raisins / 2 valg. š. razinų
2 tbsp dried cranberries / 2 valg. š. džiovintų spanguolių
1 tbsp water / 1 valg. š. vandens
1 tsp crema di balsamico raspberry/ 1 arb. š. kreminio balzaminio acto su avietėmis
3 tbsp cane icing sugar / 3 valg. š. cukranendrių cukraus pudros
1 tbsp light sugar syrup / 1 valg. š. šviesaus cukraus sirupo
icing sugar / cukraus pudra

Put raisins and cranberries into a small bowl and pour water and crema di balsamico on them. Mix and leave for an hour. Add cane icing sugar and syrup. Cut butter-pastry into 8 pieces and put 1 tsp of the fruit mixture on each piece. Fold the pastry edges towards the centre to make them look like a sack. Bake in 200 C around 20 min. Let the sacks to cool down a bit and powder with the icing sugar. Eat them still warm. Yammeee!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sudėkite razinas ir spanguoles į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu bei kreminiu balzaminiu actu. Sumaišykite ir palikite valandai. Suberkite cukraus pudrą ir supilkite sirupą. Supjaustykite tešlą į 8 gabaliukus ir dėkite po 1 šaukštą vaisių/uogų mišinio ant kiekvieno gabaliuko. Tešlos kvadratėlių kampus užlenkite link vidurio suformuodami maišelius. Kepkite 200 C temperatūroje apie 20 min. Šiek tiek atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Valgykite dar šiltus. Niam niam!

6 comments:

  1. sviestinė tešla- tai sluoksniuota?

    ReplyDelete
  2. Sviestinė, spėju, yra trapi.
    Skaniai atrodo :)

    ReplyDelete
  3. Lietuvoje keisčiau trapia tešla. Bet sviestinės gali būti pirkti Vilniuje Prismoje. Nedrįstu sakyti, kad tai vienas ir tas pats.

    ReplyDelete
  4. Jaučiu, kad juos pavojinga gaminti, nes sunku būtų apsiriboti tik vieno suvalgymu :)

    ReplyDelete
  5. 1 arb. š. kreminio balzaminio acto su avietėmis - kas čia per aparatas? Lietuvoje įtariu tokio pirkt nėra...?

    ReplyDelete
  6. yra yra. Pavyzdziui, www.aliejus.com (E-parduotuve/Actas/balzaminis kremas) arba www.delona.lt (Aliejai ir actai/balzamiko actas) Vilniuje. Kituose miestuose irgi specializuotose prieskoniu parduotuvelese turetu buti. O Rimi tikrai yra balzaminio acto, bet nezinau, kokiu skoniu pasirinkimas. Su bet kokiu vaisiu skoniu tiktu irgi kuo puikiausiai, jei jau konkreciai avieciu nerastumei.
    Si kremini balzamini acta galima naudoti kaip padaza ant ledu, i vaisiu salotas, tad susinaudos tas buteliukas :)

    ReplyDelete