2010-06-10

Exotic risy-spicy

Swedes have a very strange dish with a very strange name Flying Jacob with ingredients not typical for traditional Swedish food. However, this dish is already a classics. I took it as a background idea and made my own version with turkey meat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Švedai turi labai keistą patiekalą labai keistu pavadinimu Skraidantis Jokūbas iš produktų visai netipiškų tradicinei švediškai virtuvei. Tačiau šis patiekalas tikra klasika. Pasinaudojau šio patiekalo receptu už pagrindą ir pagaminau savo variantą su kalakutiena.


Exotic risy-spicy

0,5 kg turkey meat
1 package your favorite ham (thin sliced)
1 can pineapple pieces
200 g fresh or frozen mango in pieces
200 g bananas
2 tbsp sweet chili sauce
500 ml cooked rice
250 ml cooking cream (15%)
2 handfuls of cashew nuts
salt and pepper


Cut turkey and ham into small pieces. Mix them together with pineapple, mango and banana pieces. Stir cream, sweet chili sauce, salt and pepper together. Mix cooked rice with meat and fruit mixture. Put into oven-safe form and pour the cream mixture on top. Stove it for 30 min in 225 C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Egzotiškas raisi spaisi (aštrūs ryžiai)

0,5 kg kalakutienos filė
1 pakelis mėgstamo kumpio (pjaustyto plonai)
1 indelis koncervuotų ananasų gabaliukais
200 g šviežių arba šaldytų mango gabaliukų
200 g bananų
2 valg. š. saldaus čili padažo  (sweet chili sauce)
500 ml virtų ryžių
250 ml neriebios grietinėlės (15%)
2 saujos anakardžių riešutų
druska ir pipirai

Supjaustykite kalakutieną ir kumpį mažais gabaliukais. Sumaišykite juos su ananasų ir mangų gabaliukais ir griežinėliais pjaustytais bananais. Atskirai sumaišykite grietinėlę, čili padažą, druska ir pipirus. Išvirtus ryžius sumaišykite su mėsos ir vaisių mišiniu. Suberkite į orkaitei tinkantį indą ir apipilkite grietinėlės mišiniu. Kepkite orkaitėje 30 min 225 C temperatūroje.

No comments:

Post a Comment