Roasted carrots with meatballs / Keptos morkos su mėsos kukuliais
One more simple daily family dish, which actually suits perfect as a buffet food as well. Carrots of different shape and/or colour make a tasty garnish. Meatballs are just so typical in Sweden in daily life and on the Swedish table. This dish gets even more simple if you buy frozen meatballs. I used frozen ones today.
Start with the carrots, put them on to boil and continue with the meatballs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peel and cut the carrots in a shape you like. You can vary each time among stripes and straight or diagonal slices, or have all shapes at once. Cook them tills they get soft in salted water. Pour the water out from the pot and add butter, honey, lemon zest and parsley. Add salt & pepper to taste. Stir and roast in the oven for 10 min in 200º C.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nulupkite ir spjaustykite morkas norimomis formomis. Kaskart galite varijuoti tarp lazdelių, tiesių ar įstrižų gabaliukų arba pjaustyti visomis formomis vienu kartu. Morkas pavirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, įdėkite sviestą, medų, citrinos žieveles ir petražoles. Paskaninkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite orkaitėje apie 10 min 200 C temperatūroje.
Start with the carrots, put them on to boil and continue with the meatballs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dar vienas paprastas kasdienis patiekalas, kuris taip pat tinka ir švediškam stalui. Skirtingų formų ir/ar spalvų morkos - skanus garnyras. Mėsos kukuliai - tipiškas kasdienis ir švedisko stalo maistas Švedijoje. Šis patiekalas tampa dar paprastesniu, jei nusipirksite šaldytus mėsos kukulius. Šiandien naudojus tokius.
Pradėkite nuo morkų, užstatykite jas virti ir tęskite su mėsos kukuliais.For 4 persons you need: / 4 asmenims reikės:
600 g carrots, for buffet preferably of different colour, for daily meals common orange ones shall be perfect / 600 g morkų; švediškam stalui gražiau atrodytų skirtingų spalvų morkos, o kasdienai tiks ir paprastos oranžinės
1 tbsp melted butter / 1 valg. tirpinto sviesto
2 tsp honey / 2 arb. š. medaus
zest from 1/2 lemon / pusės citrinos žievelė
50 ml shredded parsley / 50 ml smulkintų petražolių
salt & pepper / druska ir pipirai
Peel and cut the carrots in a shape you like. You can vary each time among stripes and straight or diagonal slices, or have all shapes at once. Cook them tills they get soft in salted water. Pour the water out from the pot and add butter, honey, lemon zest and parsley. Add salt & pepper to taste. Stir and roast in the oven for 10 min in 200º C.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nulupkite ir spjaustykite morkas norimomis formomis. Kaskart galite varijuoti tarp lazdelių, tiesių ar įstrižų gabaliukų arba pjaustyti visomis formomis vienu kartu. Morkas pavirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, įdėkite sviestą, medų, citrinos žieveles ir petražoles. Paskaninkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite orkaitėje apie 10 min 200 C temperatūroje.
If to be a perfect housewife, so you should make home-made meatballs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ideali namų šeimininkė pagamintų ir naminius mėsos kukulius.
For 4 persons you need: / 4 asmenims reikės:
400 g minced meat (pork, beef, lam - go ahead and choose your favourite) / 400 g maltos mėsos (kiaulienos, jautienos, avienos - išsirinkite mėgstamiausią)
1 onion / 1 svogūnas
1 egg / 1 kiaušinis
50 ml milk / 50 ml pieno
salt & pepper / druska ir pipirai
1 tbsp butter / 1 valg. š. sviesto
1 onion / 1 svogūnas
1 egg / 1 kiaušinis
50 ml milk / 50 ml pieno
salt & pepper / druska ir pipirai
1 tbsp butter / 1 valg. š. sviesto
pinch of your favourite meat spices / žiupsnis jūsų mėgstamų mėsos prieskonių
Chop onion and mix it with minced meat, egg, milk and spices. Form not very big balls and fry them from all sides in a butter on a high heat . Reduce the heat and fry for 5-7 minutes more.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Susmulkinkite svogūną ir sumaišykite su faršu, kiaušiniu, pienu ir prieskoniais. Suformuokite mažus rutuliukus ir apkepkite juos iš visų pusių ant karštos ugnies. Sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5-7 minutes.
No comments:
Post a Comment