2009-01-20

Week menu - Tuesday / Savaitės meniu - antradienis

Spinach pasta / Špinatiniai makaronai

Sorry meat lovers, but no meat today. Very simple daily family food. Perfect when you have a lot of other things to do.
Spinach is rich in antioxidants, iron and vitamins. French call it the body broom as it helps to refresh your body from inside. Basil and garlic gives rich taste.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Atsiprašau, mėsos valgytojai, bet šiandien mėsos nebus. Labai paprastas kasdieninis šeimyninis patiekalas. Idealus, kai reik nuveikti dar šimtą neatidėliotinų darbų.
Špinatuose daug antioksidantų, geležies ir vitaminų. Prancūzai špinatus vadina ''kūno šluotomis'', nes jie padeda atgaivinti kūną iš vidaus. Bazilikai ir česnakas suteikia skonio.


Ingredients for 4 servings: / 4 asmenims reikės:

400 g pasta, best tabular type like Penne or Tortiglioni / 400 g makaronų, geriausia cilindrinių kaip Penne arba Tortiglioni
250 g mascarpone cheese / 250 g maskarponės sūrio
1 garlic clove / 1 skiltelė česnako
a bunch of fresh basil / pundelio šviežių bazilikų
50 g fresh or frozen spinach, but willingly use more / 50 g šviežių arba šaldytų špinatų, bet galima ir daugiau
salt & pepper / druska ir pipirai

For more rich taste use 100 ml of grated Parmigiano Reggiano cheese. / Skonį galite suintensyvinti 100 ml tarkuoto parmezano sūrio

Cook the pasta according to the package instructions. Mix together mascarpone cheese, chopped garlic, basil and spinach. Add salt and pepper to taste. If you choose to have more rich taste mix in Parmigiano Reggiano cheese. Warm up on low heat and pour on pasta.
Serve with grated Parmigiano Reggiano cheese on topp.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Makaronus išvirkite pagal pakuotės nurodymus. Sumaišykite maskarponės sūrį su smulkintais česnakais, baziliku ir špinatais. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite intensyvesnio skonio, įmaišykite ir parmezano sūrį. Pašildykite ant mažos ugnies ir užpilkite ant makaronų. Patiekite apibarstę parmezano sūriu.


No comments:

Post a Comment