2013-10-30

Spintelių tuštinimo metas

Jei neklystu, tai praėjusiais metais per savo gimimo dieną gavau dovanų Trish Heagerty knygą Out of the Pantry. Kaip tik man. Virtuvės spintelės pilnos visokių gėrybių. O prieš keletą dienų aš nusprendžiau, kad visgi per pilnos tos mano spintelės ir reikia kažką daryti. Dėžė su traiškytų pomidorų skardinėmis labiausiai badė akis, tad nuo jos ir pradėjau spintelių reidą. 

Out of the Pantry knygoje yra visas skyrius receptų su pomidorais skardinėse. Pats pirmasis - Easy-Peasy Tomato & Bacon Soup (pomidorų sriuba su šonine). O, labai tinka!

1. Easy-peasy yra pats tas užimtoms dienoms.
2. Pomidorai skardinėse akis bado.
3. Praėjusią savaitę iš tolimos parduotuvės parsivežiau šmotą pancetta. Beveik bacon, t.y. šoninė. Tiks.




Pomidorų ir šoninės sriuba su česnakais
(adaptuota iš Trish Heagerty. Out of the Pantry)

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
3-4 didelės česnako skiltelės
2 skardinės pomidorų
jautienos sultinys
3 nelabai plonos juostelės šoninės
druska
pipirai
krapai


Vidutinio dydžio puode storu dugnu įkaitinkite pusę aliejaus. Apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Jei neturite puodo storu dugnu, tai kepkite keptuvėje. Kai svogūnas suminštės, įspauskite česnakus. Kepkite, kol česnakai gražiai apskrus. Jei kepėte keptuvėje, tai keptuvės turinį perkelkite į vidutinio dydžio puodą. Supilkite pomidorus ir jautienos sultinį (pyliau iš akies apie stiklinę). Pagardinkite druska ir pipirais. Puodą uždenkite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių.
Šoninę susmulkinkite  ir apkepkite likusiame aliejuje, kol šoninės gabaliukai taps traškūs. Sudėkite juos ant virtuviniu popieriumi ištiestos lėkštės, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Didžiąją dalį šoninės suberkite į sriubą ir sriubą sutrinkite rankine trintuve (blenderiu). Jei sriuba per tiršta, atskieskite ją karštu jautienos sultiniu.
Sriubą supilstykite į 4 dubenis, apibarstykite šoninės traškučiais ir papuoškite krapų šakelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.






1 comment: