2013-04-02

Pavasarinis receptas

Žurnalas Virtuvė kovo pradžioje skelbė konkursą. Skaitytojai, norintys laimėti kulinarinę knygą, turėjo siųsti savo pavasariškus receptus. Knygos nelaimėjau, bet už savo salotas pavyko laimėti naujausią Virtuvės numerį, kurio vis dar laukiu šitoj tolimoj planetos pusėj. Dažniausiai laiškai ateina, kai jau nebesitikiu jų gauti :)




Gražgarsčių, avokadų ir graikinių riešutų salotos

kelios saujos gražgarščių lapelių
1 raudonas svogūnas
1 avokadas
3 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. mėgiamo garstyčių padažo
druska, pipirai
sauja graikinių riešutų 


Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir kepkite 5 min. Leiskite atvėsti ir tada juos sukapokite.
Mažame stiklainyje suplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčių padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite gražgarstes ir plonai pjaustytą svogūną (geriausiai tą daryti mandolina). Užpilkite dalį padažo ir išmaišykite. Ant viršaus dėkite riekelėmis supjaustytą avokadą. Apšlakstykite likusiu padažu ir apibarstykite kapotais riešutais.
Patiekite iš karto, kartu su rieke aukštos kokybės duonos.



3 comments:

  1. Nekepinau riesutu, bet labai skanios salotos..:) Retai kurios suzavi, kad ir kiek bandau. Sios labai patiko. Aciu uz recepta!

    ReplyDelete