2012-08-08

Obuolinių rožių pyragėliai / Apple rose tarts

Scroll down for recipe in English
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namas, į kurį neseniai persikraustėme, didelis ir šaltas žiemą, tad dabar puikus metas kepti kažką orkaitėje ir taip šildytis. Ir nors žiema ir naujas obuolių sezonas ne visiškai suvokiamas reikalas mano europietiškoms smegenims, bet taip jau yra. Tad kaičiu orkaitę ir pjaustau obuolius. Receptas toks visai be kiekių. Dėjau, ką turėjau ir nematavau. O pyragėlių išvaizdos idėją mačiau viename iš australiškų kulinarijos žurnalų.




Obuolinių rožių pyragėliai

šaldyta sluoksniuota tešla
raudoni obuoliai
cukrus
kubelis sviesto
klevų sirupas


Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros. Šiek tiek atitirpinkite šaldytą tešlą.
Tuo metu obuolius padalinkite į keturias dalis, išvalykite sėklalizdžius ir supjaustykite kuo ploniau.
Iš tešlos išsipjaukyte norimo dydžio apskritimus. Aš dariau maždaug 10 cm diametro apskritimus. Apskritimus sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Ant kiekvieno apskritimo paskirstykite maždaug po vieną arbatinį šaukštelį cukraus, palikdami vieno centimetro kraštus. Ant cukraus dėliokite supjaustytus obuolius, šiek tiek juos perklodami vienas kitu.
Išslydkite sviestą ir aptepkite juo pyragėlius. Kepkite 15 minučių arba kol pyragėliai gražiai parus.
Valgykite šiltus, apšlakstytus klevų sirupu. Aš savuosius pyragėlius dar apibarsčiau vaniline cukraus pudra.

Tešlos likučius aptepkite sviestu, apibarstykite aguonomis arba sezamų sėklomis ir iškepkite. Puikiai tinka prie sriubos.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Apple rose tarts

frozen puff pastry
red apples
sugar
small cube of butter
maple syrup


Preheat the oven to 200 C temperature. Thaw the pastry.
Meanwhile, quarter the apples and slice them thinly.
Cut out the circles from the pastry. Mine were around 10 cm. Transfer them to the baking tray, lined with baking paper. Sprinkle each with 1 teaspoon suger, leaving 1 cm edges. Distribute the apple slices, so they cover each over slightly.
Melt the butter and brush tarts with it. Bake for 15 minutes or until golden brown.
Eat the tarts warm with maple syrup.


1 comment:

  1. Labai grazu! o ziemos sezonas rugpjucio menesi tikrai nesuvokiama;

    ReplyDelete