2012-07-15

Summertime and the livin is easy...

Scroll down for recipe in English.

Kas džiaugiasi vasa, o kas žiemoj gyvena. Bet šiomis dienomis tikrai nėra, ko oru skųstis. Saulėta, +20 ir daugiau, temperatūra gerokai nukrenta saulei nusileidus, bet net ir be šildymo  galima gyventi prie +5 naktimis.


Buvau dingusi iš blogo. Atrodė viena baigsis, tai jau kaip sėsiu, kaip rašysiu. Tačiau kas nors kita prasidėdavo. Taip ir prabėgo laikas ir dabar kažkaip siaubingai atrodo dviejų mėnėsių tyla čia. Sudaužytas ir apverktas fotoaparatas, bandymas susidraugauti su ''muiline'', 4000 km kelionė po Australiją, oC vasaros numeris paleistas į eterį, kelionė į Malaiziją ir Brunėjų, hindu vestuvės, kažkoks labai aršus Sidnėjuje siautęs gripas su manim visą mėnesį bendravo, naujų namų paieška, nauji darbai  ir pagaliau naujas fotoaparatas.

Taisaus ir dalinuosi saulėtos dienos pietumis. Juk jau nuraudo pomidorai šiltnamiuose!





Šilti pomidorai
4 asmenims

8 pomidorai
8 gabaliukai haloumi sūrio
žaliasis arba raudonasis pesto padažas
juodųjų alyvuogių tapenade užtepėle
švieži špinatų / gražgarsčių ar kitų jaunų salotų lapų
šviežiai malti juodieji pipirai



Orakitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Pomidorą perpjaukite horizontaliai į 3 dalis. Keptuvėje apkepkite haloumi sūrį. Dalį pomidorų susluoksniuokite su apkeptu sūriu, dalį su pesto padažu, dalį su tapenade užtėpėle. Jei bijote, kad supjaustytas pomidoras su įdaru nesilaikys, įsmeikite dantų krapštukus. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 10 minučių, jei norite vos vos šiltų pomidorų. Kepkite 20 minučių, jei norite karštų pomidorų su besilupančia odele. Apibarstykite pipirais ir patiekite su salotų lapais.

Jaunėliui ir man skaniausia buvo su sūriu, o vyresnėliui su žaliuoju pesto. Gaminsim dar.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Warm tomatoes
serves 4

8 tomatoes
8 slices halloumi
green or red pesto
black olive tapenade
baby spinach / rucola or other salad leaves
fresh ground black pepper



Preheat oven to 180C. Cut tomatoes horizontally into 3 slices. Fry halloumi slices. Layer part of tomatoes with cheese, part with pesto and part with tapenade. Roast for 10 minutes if you want tomatoes slightly warm, or upto 20 minutes if you want them hot. Pepper to taste and serve with salad leaves.







2 comments: