Oh, here we are again celebrating World Nutella Day!
More about World Nutella Day here, here and here.
-------------------------------------------------------------------------
More about World Nutella Day here, here and here.
-------------------------------------------------------------------------
Metai apsisuko ir štai ir vėl švenčiama Pasaulinė Nutella diena!
Only four ingredients, little fuzz, an hour to wait and you can enjoy a dessert melting in your mouth.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tik keturios sudėtinės dalys, beveik jokio darbo, valandėlė laukimo ir jau galite mėgautis burnoje tirpstančiu desertu.
Nutella panna cotta with mango / Šokoladinio kremo panna cotta su mangais
500 ml cream / 500 ml grietinėlės
4-5 heaped spoons Nutella / 4-5 valg. š. su kaupu Nutella šokoladinio kremo
6 gelatine leaves / 6 želė lapeliai
1 ripe mango / 1 prinokęs mangas
Soak gelatine leaves in cold water for 5 minutes. Pour cream into a saucepan and warm it up on medium heat. Add Nutella and stir to dissolve it. Squeeze gelatine leaves slightly and add them into the cream, stirring to dissolve them. Pour into the glasses and refrigerate until set. Mousse the mango. Top set panna cotta glasses with mango mousse.
I used 50 ml shot glasses to get 12 small desserts. A perfect size dessert to finish Sunday family dinner.
I used 50 ml shot glasses to get 12 small desserts. A perfect size dessert to finish Sunday family dinner.
NOTE: gelatine leaves may be of different size and strength from country to country, so check on the package how many leaves are needed to set 500 ml of liquid.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Želatinos lapelius 5 minutes pamirkykite šaltame vandenyje. Grietinėlę supilkite į puodą ir pašildykite ant vidutinės ugnies. Įdėkite Šokoladinį kremą ir maišykite, kol ištirps. Želatinos lapelius lengvai suspauskite kumštyje, kad nuvarvėtų vanduo. Dėkite į šiltą grietinėlę ir maišydami ištirpinkite. Grietinėlės kremą supilstykite į stiklines ir palikite sustingti šaldytuve. Iš mango pagaminkite tyrelę ir padenkite ja sustingusį kremą stiklinėse.
Aš naudojau 50 ml stikliukus, tad gavau 12 desertų. Tokie nei per dideli, nei per maži. Pats tas užbaigti sekmadieninius šeimos pietus.
Receptas iš niekur nenužiūrėtas. Tiesiog šovė į galvą va taip Nutella panaudoti ir tiek :)
PASTABA: daugelyje šalių želatinos lapelių dydžiai ir stingdymo galia skiriasi, tad pasitikrinkite ant pakuotės, kiek lapelių reikia sustingdyti 500 ml skysčio.
Aš naudojau 50 ml stikliukus, tad gavau 12 desertų. Tokie nei per dideli, nei per maži. Pats tas užbaigti sekmadieninius šeimos pietus.
Receptas iš niekur nenužiūrėtas. Tiesiog šovė į galvą va taip Nutella panaudoti ir tiek :)
PASTABA: daugelyje šalių želatinos lapelių dydžiai ir stingdymo galia skiriasi, tad pasitikrinkite ant pakuotės, kiek lapelių reikia sustingdyti 500 ml skysčio.
Labai įdomus ir skaniai atrodo. Man paskutiniu metu vis kažko tokio panašaus šokoladinio vis norisi. O jau ta mangų tyrelė.... :)
ReplyDeletemmmm, atrodo labai skaniai:))
ReplyDeleteTaip šeimynai labai patiko. Ir labai džiaugiuosi daug mažų pridariusi, nes visko vienu kartu nesuvalgė - pasiliko pirmadieniui pasaldinti :)
ReplyDeleteo, mamyte... noriu, noriu, noriu... Ir dar su mangoooo
ReplyDeleteEgidija, kažkodėl esu įsitikinusi, kad imsi ir pasigaminsi greitu laiku :D
ReplyDeleteLaba diena, labai sudomino Jusu receptas, tik turiu pora klausimu - kokio riebumo grietinele naudojot ir gal galit patarti kiek zelatinos naudoti vietoj lapeliu? aciu is anksto,
ReplyDeleteGrietinėlė 36 proc. riebumo
ReplyDeleteReikalingas želatinos kiekis vienam litrui turėtų būti nurodytas ant pakuotės. Jums reikės tik pusės to kiekio pusei litro skysčio sustingdyti.
Atveriau psl ir prilipau prie ekrano :) nu taaaip skaniai atrodo, tie mango putėsiai mmmmmm... rašaus, prie progos bandysiu, nes atrodo dieviškai :)
ReplyDeleteSkanaus bandymo, Reda!
ReplyDelete